Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

H Ηριάννα και ο Περικλής εκτός φυλακής. Για τον καφκικό εφιάλτη που πέρασαν μένοντας ένα χρόνο φυλακή δεν ευθύνεται κανένας;


Παρά την αχαρακτήριστη στάση της εισαγγελέως της έδρας Αναστασίας Μασούρα, (είναι η ίδια δικαστική λειτουργός) που πρότεινε αθώωση του Πλεύρη για το βιβλίο του "Οι Εβραίοι-όλη η αλήθεια", το 2007, ο οποίος κατηγορούνταν για ρατσισμό, προώθηση φυλετικού μίσους κλπ), το κατηγορητήριο που αντιμετώπιζαν Ηριάννα και Περικλής ήταν τόσο διάτρητο που για τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν μονόδρομος να το απορρίψουν και να αθωώσουν τους  δυο νεολαίους.

«Ηριάννα και Περικλής είναι ομόφωνα αθώοι, χωρίς αμφιβολίες», ανακοίνωσε ο  πρόεδρος του δικαστηρίου Βασ. Κωστόπουλος και στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται: «Η ιδεολογία και κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Το DNA είναι πληροφοριακό εργαλείο. Είναι ένα εντόνως αμφισβητούμενο δείγμα το οποίο εξαντλήθηκε και δεν δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστεί περεταίρω. Άρα δεν μπορεί να προκύψει από αυτό επαφή των κατηγορουμένων με τα όπλα. Ακόμα και αν αποδειχθεί όμως δείχνει την επαφή με το αντικείμενο αλλά όχι ότι διέπραξαν εγκλήματα».

Ο αγώνας των δυο αυτών παιδιών, η τεράστια δημοσιότητα που πήρε αυτή η υπόθεση και η μεγάλη αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε στα θύματα αυτής της αστυνομικοδικαστικής σκευωρίας έφεραν αυτό το δικαστικό αποτέλεσμα.

Πέρα απ' αυτό όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δικαστές που δίκασαν αυτά τα παιδιά χωρίς κανένα στοιχείο σε βάρος τους σε 13 χρόνια φυλακή θα εξακολουθούν να αποδίδουν "δικαιοσύνη". Και το ερώτημα παραμένει: Δεν ευθύνεται κανένας  για τον καφκικό εφιάλτη που πέρασαν ένα χρόνο τώρα νέοι άνθρωποι κλεισμένοι στην φυλακή;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger