Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Αμερική: Οι μπάτσοι δολοφονούν, οι δικαστές χλευάζουν τους συγγενείς των θυμάτων


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post οι μπάτσοι της Αμερικής δολοφονούν δυο πολίτες δύο κατά μέσο όρο την ημέρα.
Οι δολοφόνοι μπάτσοι συνήθως μένουν ατιμώρητοι ενώ η δικαίωση των συγγενών της της αστυνομικής και φυλετική βίας, «κόστολογείτε» με .. δούλεμα.

Αλήθεια, τί σχολιασμός μπορείς να κάνεις διαβάζοντας την είδηση που μεταδίδει το ΑΜΠΕ και πραγματικά είναι αδιανόητη. Σύμφωνα μ αυτή Αμερικανικό δικαστήριο εκδίκασε το ποσό των... 4 δολαρίων ως αποζημίωση στην οικογένεια ενός Αφροαμερικανού, πατέρα τριών παιδιών, τον οποίο σκότωσε στο σπίτι του ένας αστυνομικός, υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες. (Εδώ να προσθέσουμε ότι η φυλετική αστυνομική βία είναι παγιωμένη στην Αμερική. Είναι κάτι που το βλέπουμε και απ' το ακόλουθο στοιχείο. Αν και οι μαύροι άντρες στις ΗΠΑ είναι το 6% περίπου του πληθυσμού,  το 40 % των  άοπλων που δολοφονήθηκαν, από την αστυνομία, ήταν μαύροι)

Χωρίς σχόλια παραθέτουμε την είδηση από το ΑΜΠΕ:

Ο Γκρέγκορι Χιλ, ηλικίας 30 ετών, έπεσε νεκρός, χτυπημένος από τρεις σφαίρες, το 2014, όταν τον πυροβόλησε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, που είχαν σπεύσει στο σημείο, καθώς δέχθηκαν παράπονα από έναν γείτονα για τον θόρυβο που προερχόταν από το γκαράζ του θύματος.

Το σώμα των ενόρκων αποφάσισε να δοθεί αποζημίωση 4 δολαρίων στην οικογένεια του θύματος: 1 δολάριο για έξοδα κηδείας και 1 δολάριο για το καθένα από τα τρία ορφανά πλέον παιδιά του θύματος.

Παράλληλα, οι ένορκοι εκτιμούν ότι ο σερίφης δεν έφερε ευθύνη για τον θάνατο του Χιλ παρά μόνο σε ποσοστό 1%, επομένως η αποζημίωση μειώθηκε σε 4 σεντς του δολαρίου.

Κατόπιν, αυτό το συμβολικό ποσό αναμένεται να μηδενιστεί από τον δικαστή, που προήδρευε της δίκης, που δήλωσε ότι θα βασιστεί στη γνωμοδότηση των ενόρκων, σύμφωνα με τους οποίους ο Γκρέγκορι Χιλ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και εκείνος ευθυνόταν για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ.

Οι τοξικολογικές αναλύσεις έδειξαν ότι ο άτυχος άνδρας, που διέμενε στο Φορτ Πιρς στη Φλόριντα, ήταν μεθυσμένος, όταν εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger