Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Κακοσκευασμένο νέο επεισόδιο στο τρομοσίριαλ Γιαγτζόγλου

Του Γ.Γ.

Για τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν έχει καμιά σημασία ότι σε βάρος του αναρχικού Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου δεν υπάρχει καμιά καταδικαστική ποινή.
Αυτό που προέχει για τους δημοσιοκάφρους είναι το καινούργιο σίριαλ της τρομολαγνείας που ξεκίνησε με την σύλληψη του 29χρονου, στα τέλη Οκτώβρη 2017, να πάρει τις διαστάσεις που θέλουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί με το νέο επεισόδιο που έχει τίτλο «ανακάλυψη επαναστατικού ταμείου».

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της ασφάλειας, ο προφυλακισμένος αναρχικός είχε ρόλο στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τους «Λαϊκούς Αγωνιστές».
Πάντα, με τα όσα διοχετεύει η λεγόμενη αντιτρομοκρατική, και ανακυκλώνουν τα ΜΜΕ, είναι το πρόσωπο πίσω από τα τρομοδέματα σε Λουκά Παπαδήμο, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ΔΝΤ.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του 29χρονου αφορά: Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου και τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων. Σύμφωνα με την δίωξη, οι πράξεις αυτές «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Δεν θα σταθούμε στο νεφελώδεις κατηγορητήριο. Αλλωστε δεν έχουμε γνώση όλης της δικογραφίας. Ετσι κι αλλιώς θα επανέλθουμε σ’ αυτή την υπόθεση όταν υπάρξει η σχετική δικαστική ακροαματική διαδικασία.
Αυτό που υπογραμμίζουμε προς το παρών είναι ότι θεωρείτε ανάξιο αναφοράς για τους "λειτουργούς της ενημέρωσης" το γεγονός ότι ο προφυλακισμένος αναρχικός αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι μπάτσοι.
Για τα ΜΜΕ δεν είναι ο «φερόμενος» -όπως θα έγραφαν για έναν κατηγορούμενο του κοινού ποινικού δικαίου- αλλά ο «επικίνδυνος τρομοκράτης».
Σε τέτοιες περιπτώσεις το λεγόμενο τεκμήριο της αθωότητας, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο «νομικός τους πολιτισμός», πάει περίπατο.

Και ερχόμαστε στην σημερινή εξέλιξη. Για μια «γιγαντιαία επιχείρηση» της λεγόμενης «Αντιτρομοκρατικής» που «πραγματοποιήθηκε σε όλη την Αττική», στην οποία έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, δεκατέσσερα άτομα, τα οποία ήταν «χρηματοδότες» του «επαναστατικού ταμείου» κάνουν αναφορές τα αστικά ΜΜΕ.
Κι αυτό γιατί βρέθηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός να έχει ανοιχτεί με πλαστά στοιχεία και να τον διαχειρίζεται ο Γιαγτζόγλου.
Σημειωτέον ότι ο λογαριασμός αυτός είχε ανοιχτεί το καλοκαίρι του 2015 πριν συλληφθεί δηλαδή ο νεαρός αναρχικός, χωρίς επίσης να αναφέρεται το συνολικό ποσό που είχε κατατεθεί σ’ αυτόν.

Και επειδή ο συντονισμός των δημοσιοκάφρων φαίνεται να μην λειτουργεί σωστά τα σχετικά δημοσιεύματα είναι αλληλοσυγκρουόμενα.
«Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι καταθέσεις στον λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Γιαγτζόγλου με πλαστή αστυνομική ταυτότητα προέρχονταναπό ληστείεςκλοπές και άλλου τύπου "απαλλοτριώσεις, διαβάζουμε σε ιστοσελίδα εφημερίδας, ενώ άλλος ενημερωτικός ιστότοπος δίνει την δική του εκδοχή: «Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως να μην είχαν εικόνα για τις ενέργειες του, ωστόσο άλλοι μπορεί να κατέθεταν χρηματικά ποσά στο πλαίσιο χρηματοδότησης της δράσης του, κάτι που αναμένεται να εξακριβωθεί από την απολογία τους στον ανακριτή».

Κανονικά όλη αυτή η δημοσιογραφική ανικανότητα (;) θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη και δεν συνέβαλλε στο να εμπλακούν σε μπατσάδικες μεθοδεύσεις  -που δεν γνωρίζουμε την κατάληξη τους- τόσα άτομα.

Φανταστείτε τώρα το σκηνικό που μας περιγράφουν: Πάει κάποιος και ανοίγει ένα τραπεζικό λογαριασμό με πλαστά στοιχεία. Δίνει τον αριθμό του σε κάποιους γνωστούς/ες του και τους ζητάει να τον ενισχύσουν οικονομικά.
Και αυτοί για να ανταποκριθούν, πάνε και κάνουνε ληστείες και κλοπές για να καταθέσουν την "λεία" τους στον τραπεζικό λογαριασμό!
Μάλιστα για τον δημοσιοκάφρο του "Πρώτου Ψέματος" που γράφει αυτές τις παπαριές, υπάρχουν και "στοιχεία" που όμως δεν κάνει τον κόπο να μας αναφέρει.
Προφανώς, επικαλούμενος την "αξιοπιστία" του, μας ζητάει να αποδεχθούμε την "εγκυρότητα" των γραφομένων του.

Ποιο επιφυλακτικός ο γραφιάς της "Καθημερινής", αναφέρει ότι κανένας από τους 14 συλληφθέντες δεν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για"τρομοκρατική δράση". 
Επικαλούμενος μπατσάδικες πηγές μας λέει ότι .. "ο καιρός ή θα είναι καλός ή θα βρέξει". 
"Ενδεχομένος" μας γράφει, κάποιοι απ' αυτούς που παρουσιάζονται να έχουν καταθέσει χρήματα στον φερόμενο τραπεζικό λογαριασμό του Γιαγτζόγλου "να μην είχαν εικόνα για τις ενέργειες του". (Ποιές είναι αυτές οι ενέργειες του, αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμιά καταδίκη σε βάρος του συγκεκριμένου αναρχικού;).
Και συμπληρώνει: Αλλοι καταθέτες χρημάτων "μπορεί" -με υποθέσεις και εγκεφαλικά κατασκευάσματα γίνεσαι ...  πλανητάρχης-  "να κατέθεταν χρηματικά ποσά στο πλαίσιο χρηματοδότησης της δράσης του".

Ξεφεύγοντας τώρα από την συγκεκριμένη περίπτωση να τονίσουμε ότι πέρα από τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν τα καλοταϊσμένα δημοσιοκαφρικά φερέφωνα, θεωρούν "καθήκον" τους να αμαυρώσουν την δράση κάθε αγωνιστή. 
Κι αυτό γιατί για τα ίδια είναι αδιανόητο ότι μπορεί να υπάρξουν άτομα τα οποία με ανιδιοτέλεια, προσωπικό ρίσκο και αυτοθυσία παλεύουν για σκοπούς κάθε άλλο παρά προσωπικούς.
(Είναι άλλο θέμα τι άποψη έχει ο καθένας για το αν οι μορφές πάλης που χρησιμοποιούν είναι αποτελεσματικές ή όχι).

Σε κάθε περίπτωση όμως, το καινούργιο παραμύθι που μας σερβίρουν τώρα περί ύπαρξης "επαναστατικού ταμείου" έχει τόση βασιμότητα όση η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας με τον λύκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger