Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Εννέα τσάρτερς με 1615 τουρίστες αναμένονται αύριο ΑΛΛΑ.....ΠΛΟΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ

Το πρώτο τσάρτερ έφθασε στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», χθες (Τετάρτη), προερχόμενο από το Μάντσεστερ μεταφέροντας στο νησί 220 Βρετανούς τουρίστες του πρακτορείου «Thomas Cook».
Αύριο, Παρασκευή, αναμένονται άλλα εννέα τσάρτερς με συνολικά 1615 τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο -κυρίως Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπέρμινγχαμ, Νιούκαστλ και Μπρίστολ- το Άμστερνταμ και τη Στοκχόλμη.
Οι επαγγελματίες του τουρισμού αισιοδοξούν ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα ξεπεράσει τους 5,5 μήνες, δηλαδή θα πλησιάσει και τα τέλη του Οκτωβρίου, με υψηλότατες πληρότητες για όλο το νησί. Σημειώνεται ότι το 2017, που θεωρήθηκε εξαιρετική χρονιά, οι επισκέπτες που αφίχθηκαν αεροπορικώς από το εξωτερικό άγγιξαν τους 185.000 και το 2016 τους 177.000. Σε αυτούς τους αριθμούς, αν προστεθούν οι αεροπορικές αφίξεις από το εσωτερικό, ο αριθμός ξεπερνά κατά πολύ τους 310.000, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται όσοι έφθασαν στη Σκιάθο, μέσω θαλάσσης, με τα πλοία της γραμμής των Σποράδων.
Κυριότεροι «πελάτες» της Σκιάθου, αλλά και των υπολοίπων νησιών των Σποράδων, είναι Βρεταννοί, που καλύπτουν ποσοστό περίπου 45% των επισκεπτών (83.000 αφίξεις). Ακολουθούν οι Ιταλοί (32.000 αφίξεις) και οι προερχόμενοι από τις σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Φινλανδία – 31.000 αφίξεις). Ανάκαμψη σημείωσε και η γερμανική αγορά με αύξηση της τάξης του 28% και σχεδόν 12.000 αφίξεις.
Εντυπωσιακή παρουσία έκαναν το 2017 οι Πολωνοί, αλλά και οι Σέρβοι, που ξεπέρασαν τις 7.000 αφίξεις, καθώς, τέλος, και τουρίστες από το Ισραήλ και την Κύπρο.
Ειδικά στην Σκιάθο, οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι υψηλού επιπέδου τόσο στα καταλύμματα όσο και στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, τόσο με μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία, όσο και αρκετά αλλά χαμηλότερων κατηγοριών.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, σημείωσε: «Η Σκιάθος με τις συνεχείς παρουσίες της σε όλες τις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις προσπαθεί να αναβαθμίσει το προσφερόμενο προϊόν της και γι αυτό κάθε σεζόν το νησί παρουσιάζει νέα ή ριζικά ανακαινισμένα ξενοδοχεία, ώστε να προσελκύει καλύτερους και απαιτητικότερους πελάτες, με περισσότερες διανυκτερεύσεις, που είναι και ο στόχος μας».
Φέτος, αναμένεται να λειτουργήσει από την 1η Ιουνίου μία νέα πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα, το «Elivi» (πρόκειται για το παλιό Ξενία της Σκιάθου) με περισσότερες από 250 κλίνες που βρίσκεται στις Κουκουναριές, απέναντι από το εμβληματικό πολυτελές «Σκιάθος Παλλάς» με τις 620 κλίνες, που αποτελεί και σημείο αναφοράς για το νησί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger