Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Το αιματηρό όργιο κρατικών και παρακρατικών οργάνων, σε βάρος των κομμουνιστών και στον δημοκρατικό λαό όπως παρουσιάζεται σε υπόμνημα του ΕΑΜ που δημοσιεύεται σαν σήμερα το 1946Είναι απόλυτα κατατοπιστικό και παρουσιάζει ανάγλυφα την κατάσταση που επικράτησε στην χώρα μας μετά την υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας της Βάρκιζας, το υπόμνημα της Κ.Ε του ΕΑΜ. Εκεί καταγγέλλεται με αριθμούς και στοιχεία, το αιματηρό όργιο κρατικών και παρακρατικών οργάνων, σε βάρος των κομμουνιστών και στον δημοκρατικό λαό.

Σύμφωνα με το υπόμνημα του ΕΑΜ μέσα σε ένα χρόνο (12/2/45 - 12/2/46), σε όλη της Ελλάδα είχαν δολοφονηθεί από εθνοφύλακες, χωροφύλακες, ληστοσυμμορίτες και ένοπλους μοναρχοφασίστες τις περισσότερες φορές σε συνεργασία ή με την ανοχή των κρατικών οργάνων 1192 δημοκρατικοί πολίτες. Το ίδιο διάστημα τραυματίστηκαν 6413 δημοκράτες. Βασανίστηκαν ή κακοποιήθηκαν 31.640. Συνελήφθηκαν 75.169 άτομα. Βιάστηκαν 165 γυναίκες. Εγιναν 6.567 ληστείες.
Το ίδιο το διάστημα υπήρξαν 572 επιδρομές και ανατινάξεις γραφείων και τυπογραφείων προοδευτικών εντύπων.


Στην χώρα μας δρούσαν ασύδοτα ή και με την κάλυψη του κράτους 166 μονορχοφασιστικές ληστοσυμμορίες.
Ταυτόχρονα αγωνιστές που κινδύνευε η ζωή τους και για να την προστατέψουν, κατέφυγαν σε μεγάλες πόλεις και χωριά, επικηρύχθηκαν  σαν ληστές.
Στο θεόρατο, για την εποχή, ποσό των 15.000.000 δραχμών ανερχόταν η αμοιβή που θα εισέπραττε όποιος εξόντωνε έναν από τους πάνω από 300 καταζητούμενους. Αυτό ήταν το κίνητρο για τους 5.000 ενόπλους των μοναρχοφασιστικών συμμοριών που ξεκίνησαν ένα "κυνήγι κεφαλών" για να εξοντώσουν τους αγωνιστές και να εισπράξουν την αμοιβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου