Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Εξαίσιος δήμαρχος παίρνει παράσημο από Μητροπολίτη, γιατί έδωσε λεφτά των δημοτών του στην Εκκλησία

Μπορεί κάποιος να μείνει ασυγκίνητος όταν Εκκλησία και Δημαρχία αλληλοβραβεύονται για το πώς χειρίστηκαν τα λεφτά των άλλων;


Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ στο δήμαρχο Άργους Ορεστικού. Ο Μητροπολίτης ο οποίος λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Άργος Ορεστικό, αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανακοίνωσε πως απονέμει το ανώτατο παράσημο της Παναγίας(;) στο δήμαρχο τους Άργους Ορεστικού, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο του Ναού και δε γνώριζε τίποτα για αυτή την κίνηση.
Ο δήμαρχος αποδέχτηκε το παράσημο με δάκρυα στα μάτια ενώ ο Μητροπολίτης στο λόγο του τόνισε πως ο δήμαρχος προτιμά με τα χρήματα που έχει στη διάθεσή του να βοηθά και να ενισχύει το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής εκκλησίας παρά να τα χρησιμοποιεί για δική του πολιτική υστεροφημία όπως συνηθίζουν να κάνουν άλλοι δήμαρχοι και πρόσωπα!!1! (όχι αλήθεια, αυτό είπε)
Και ναι, σε ελεύθερη χώρα ζούμε, ο καθένας μπορεί να βραβεύει όποιον θέλει για ό,τι θέλει. Καμιά δεκαριά νεοφιλελέδες ας πούμε, βράβευσαν ο ένας τον άλλο πριν μερικές βδομάδες στα βραβεία “Προμηθέας 2017”.
Αλλά δε θα ήταν πιο ωραίο, αν ο δήμαρχος του Άργους Ορεστικού βραβευόταν για τα δικά του λεφτά που έχει δώσει στην εκκλησία και όχι για τα λεφτά που έχει εισπράξει από δημοτικά τέλη ή από κρατική επιχορήγηση; Είμαστε σίγουροι πως αν οι δημότες θέλαν να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Καστοριάς, θα το έκαναν από μόνοι τους χωρίς τη διαμεσολάβηση του δημάρχου.
Επίσης δε θα ήταν πιο ωραίο, αν ο Μητροπολίτης θεωρούσε πως τα όποια έργα κάνει ένας δήμος με τα λεφτά των δημοτών του τα κάνει επειδή είναι υποχρεωμένος, και όχι επειδή ξαφνικά ο δήμαρχος αποφάσισε να αποκτήσει “υστεροφημία”;
Και ναι, μπορεί το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Καστοριάς να είναι το πιο φιλάνθρωπο που έχει γνωρίσει στην ιστορία της η ανθρωπότητα. Μπορεί να μην κρατάει τίποτα για τον εαυτό της και να τα δίνει όλα σε άπορους συμπολίτες μας. Δε μπορούμε να το ξέρουμε, δε μπορούμε να το ελέγξουμε, αλλά δεν είμαστε και διατεθειμένοι να το αμφισβητήσουμε. Δικά της είναι τα λεφτά, ό,τι θέλει θα τα κάνει.
Δε θα ήταν όμως πιο ωραίο να έδινε βραβεία ο ένας στον άλλο, για κάτι που κάνανε με δικά τους λεφτά και όχι με ξένα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger