Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στις πληγείσες περιοχές της Σκοπέλου και της Μαγνησίας


Ζητά με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ.
Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Νομό.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, οι μεγάλες σε  διάρκεια και ένταση βροχοπτώσεις προξένησαν σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, στο εθνικό επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο του Νομού. Από τις περιοχές που επλήγησαν σημαντικά είναι ο Άη Γιάννης στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπου μέρος της παραλιακής οδού κατέρρευσε, με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει κοπεί στα δύο. Μεγάλες ζημιές έχουν γίνει και στο παραλιακό μέτωπο από τον Αλμυρό μέχρι και την Αμαλιάπολη, με τη θάλασσα να έχει κυριολεκτικά «πνίξει» την περιοχή. Επίσης, σε πολλά σημεία του οδικού άξονα, όπως στην Πορταριά, τη Δράκεια, την Ανάβρα και τη Σκόπελο σημειώθηκαν κατολισθήσεις.
Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο αγροτικό οδικό δίκτυο, όπου δρόμοι που οδηγούν σε ποιμνιοστάσια πλημμύρισαν, παρεμποδίζοντας τη διέλευση των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για τις ενέργειες με τις οποίες προτίθεται να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν στις υποδομές της Μαγνησίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger