Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Προσβάσιμες ακτές σε Αμεα στην Σκιάθο βέβαια όχι στην Σκόπελο αφού στο νησί μας έχουμε άλλες προτεραιότητες ...


Πρόταση συμμετοχής σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη δημιουργία πρόσβασης στις ακτές της Σκιάθου από Αμεα επεξεργάστηκε η παράταξη της ήσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου και θα τεθεί προς συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του Σώματος, από τον επικεφαλής, Μανώλη Πασχάλη.
Η πρόταση με τίτλο  «Ολοκληρωμένος τουριστικός προσβάσιμος θαλάσσιος προορισμός» έχει ως στόχο την αύξηση  του αναμενόμενου αριθμού επισκέψεων,  σε ενισχυόμενες τοποθεσίες φυσικής κληρονομιάς, προκειμένου να αποτελέσουν πόλο έλξης.

Η πρόταση βασίζεται στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το πλούσιο παραλιακό μέτωπο του νησιού, και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές της Σκιάθου και την προσέλκυση επισκεπτών ατόμων με αναπηρίες, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων. Θα περιλαμβάνει τη δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στον χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής.
Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση τη χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/ προστασίας των λουόμενων κ.ά., σύμφωνα με την ίδια πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου