Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Μ. Χρυσοβελώνη: «Ο κ. Μπέος έπρεπε να πει τα πράγματα με το όνομά τους…»

Μιλώντας χθες στο «Ράδιο Ένα 102,5», η πρώην υφυπουργός, τόνισε ότι είναι πολύ θετικό που αποπερατώθηκε ο πρώτος κόμβος που ήδη θα δώσει μια πολύ μεγάλη ανακούφιση στους πολίτες της πόλης και σε αυτούς που επισκέπτονται τον Βόλο.
«Εγώ χαίρομαι που αποπερατώθηκε ο πρώτος κόμβος και εύχομαι να συμβεί το ίδιο, με τον ίδιο γρήγορο ρυθμό και για τους υπόλοιπους», δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη, που πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό όλοι μεριμνήσαμε και φροντίσαμε ώστε το έργο των κόμβων να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και να αποπερατωθούν από το Δήμο Βόλου, παρά το γεγονός ότι υπήρξε πολύ μεγάλη αντίδραση από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Η πρώην υφυπουργός, δήλωσε ότι δεν περιμένει από κανέναν περγαμηνές και ευχαριστίες, αν έκανε κάτι, ήταν η προσπάθειά της να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για το καλό της πόλης. «Αυτοί που πραγματικά συνέδραμαν και με τους οποίους είχα αρκετά καλή συνεργασία, ήταν ο Γ.Γ. Υποδομών κ. Γ. Δέδες και εκείνος που είχε τον τελικό λόγο, ο υπουργός κ. Χρ. Σπίρτζης, που δέχτηκε να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Αίτημα για δύο κόμβους
«Όταν ανέλαβα υφυπουργός, από τις πρώτες μέρες είχαν έρθει στο γραφείο μου εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου, αρκετά προετοιμασμένοι με πλήρη φάκελο, για το θέμα των κόμβων και μάλιστα είχαν ζητηθεί δύο. Αντ’ αυτού, το υπουργείο ενέταξε τέσσερις κόμβους, με την αντίδραση της Περιφέρειας, που ήθελε να αναλάβει το έργο», επισήμανε η κ. Χρυσοβελώνη.
Όπως εξήγησε, κρίθηκε ότι ο σχεδιασμός θα ήταν πιο σωστός με τέσσερις κόμβους, για την κυκλοφοριακή ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής και προκρίθηκε τελικά, η δημιουργία τεσσάρων κυκλικών κόμβων. Σύμφωνα με την πρώην υφυπουργό, είχε γίνει πολύ καλή δουλειά από το Δήμο και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για το θέμα των κόμβων.
«Δεν έχει μπέσα και ήθος»
Η ίδια ανέφερε, ότι στην τελετή εγκαινίων του κόμβου της οδού Λαρίσης, δεν ήθελε να προσκληθεί – και αν ήθελε θα είχε πάει η ίδια – αλλά τόνισε ότι εκείνοι που έπρεπε να είχαν προσκληθεί, ήταν ο Γενικός Γραμματέας και βεβαίως, ο υπουργός Υποδομών.
«Θεωρώ ότι ένας πολιτικός ή εκείνος που ασχολείται με τα κοινά με οποιαδήποτε ιδιότητα, οφείλει πάνω απ’ όλα να έχει μπέσα και ήθος. Οφείλει να αναγνωρίζει και να αναφέρει στο λόγο του, εκείνους που έχουν συνδράμει (χωρίς να αναφέρομαι στον εαυτό μου, γιατί όφειλα να το κάνω για την περιοχή μου) έτσι έπρεπε και ο κ. Μπέος, όσες διαφωνίες και διαφορές κι αν έχει με την κυβέρνηση», επισήμανε.
Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη, οι πιέσεις που ασκούνται όταν κάποια έργα μπαίνουν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι πολύ μεγάλες, διότι όλοι θέλουν να πάρουν μερίδιο, από ένα ποσό, που δεν είναι και πολύ μεγάλο.
Η πρώην υφυπουργός, δήλωσε ότι «ο κ. Μπέος όφειλε να ξεπεράσει τις όποιες προσωπικές του πικρίες, αντιδικίες και αντιπαραθέσεις και να πει τα πράγματα με το όνομά τους, όπως είναι».
Η κ. Χρυσοβελώνη πρόσθεσε ότι το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής δεν το εξέδωσε ο κ. Μπέος, που μίλησε την ημέρα των εγκαινίων, δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά και πρόσθεσε ότι η πολιτική πρέπει να ασκείται με εντιμότητα, λεβεντιά και γενναιότητα, ειδικά στη σημερινή τόσο δύσκολη εποχή.
«Ο κ. Αγοραστός συνεργάζεται
με πάρα πολύ καλό τρόπο…»
Η πρώην υφυπουργός θύμισε την επίσκεψη του Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε για να παρουσιάσει τα έργα Δημοσίων Επενδύσεων, που υπήρχε οξύτατη αντιπαράθεση του δημάρχου με τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη και δήλωσε ότι επειδή δεν ήθελε να εμπλακεί ο Γ.Γ. Υποδομών, η ίδια αποφάσισε να γίνει η παρουσίαση των έργων να γίνει στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών και όχι στην Περιφέρεια ή στο Δήμο, κάτι που ήταν αιτία πολέμου για τον κ. Μπέο, που επέμενε η παρουσίαση να γίνει στο Δημαρχείο.
Αναγνώρισε δε δημόσια στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, που αν και δεν πρόσκειται στην κυβέρνηση, κατορθώνει για το καλό της Περιφέρειας, να συνεργάζεται με πάρα πολύ καλό τρόπο.
Πρέπει να αναθεωρήσουμε απόψεις
Η ίδια δήλωσε, ότι δυστυχώς πολλές φορές στην πόλη αυτή, χάνουμε πολύ σημαντικά πράγματα, διότι μπαίνουμε σε κύκλο ανούσιων αντιπαραθέσεων και πολλές φορές είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. «Ενώ ζούμε σε έναν τόπο που είναι μοναδικός, πολλές φορές χάνουμε πολλά πράγματα μπαίνοντας, σ’ αυτή τη διαδικασία των προσωπικών αντιπαραθέσεων και αντιδικιών, μπερδεύοντας τους ρόλους και τις ιδιότητες. Νομίζω ότι πρέπει τώρα που μπήκε η νέα χρονιά, πρέπει να δούμε τα πράγματα κάπως διαφορετικά και να αναθεωρήσουμε τις σκέψεις για το καλό αυτού του τόπου και να κάνουμε πράξη την εθνική ομοψυχία και ενότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger