Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Μετά την ανάρτηση του skopelosnews λειτούργησαν οι υπηρεσίες και Κατασχέθηκαν τα εκτεθειμένα κρέατα από σούπερ μάρκετ του Βόλου-Εντοπίστηκε και ο προμηθευτής στη Λάρισα

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, από νωρίς το πρωί στο σημείο έχουν μεταβεί κλιμάκια και είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος, καθώς «οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, δεν συνάδουν με τη προστασία της δημόσιας υγείας», όπως είπε.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες, κλιμάκια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και δύο κτηνίατροι από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, βρίσκονται στο σούπερ μάρκετ και γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι προβλέπεται από τη νομοθεσία και αν αυτή η εικόνα που είδαμε, αποτελεί τη μόνη παράβαση στο συγκεκριμένο εμπορικό κατάστημα» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.
Όπως εξήγησε η κ.Κολυνδρίνη, σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνει έλεγχος των κρεάτων του σούπερ μάρκετ για να διαπιστωθεί αν έχει επέλθει η σήψη καθώς ήταν εκτός ψυγείου.
«Ανάλογα με την παράβαση μπορεί να γίνει κατάσχεση των προϊόντων, να επιβληθεί πρόστιμο ή ακόμα να αποφασιστεί και η αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος.
Στο μεταξύ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες γίνονται συνεχείς έλεγχοι σε καταστήματα όλων των ειδών (εμπόριο, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία), οι οποίοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Συνεχίζονται επίσης οι έλεγχοι στα κρεοπωλεία.
Η κ. Κολυνδρίνη απηύθυνε έκκληση στους καταναλωτές αν διαπιστώσουν οτιδήποτε ύποπτο, ανησυχητικό ή κάτι που θεωρούν παραβατικό, να επικοινωνούν αμέσως με τη Διεύθυνση Εμπορίου.
«Τα κλιμάκια μας θα είναι έξω στον δρόμο 24 ώρες το 24ωρο αυτές τις ημέρες. Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε κάθε παραβατική συμπεριφορά και αυτούς που προσπαθούν να εξαπατήσουν το καταναλωτικό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger