Για την υπόθεση λίγα ήταν γνωστά μέχρι τώρα, πλην του ότι θα γινόταν φλας μπακ στην εποχή που η Μέριλ Στριπ, οι φίλες και οι μνηστήρες της ήταν νέοι. Ενώ πρόσφατα διαβάσαμε και tweets της Σερ για τη συμμετοχή της στην ταινία.
Και τώρα που κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ από το σίκουελ «Mamma Mia! Here We Go Again» επιβεβαιώσαμε τα παραπάνω, αλλά είδαμε και κάτι άλλο που μας πόνεσε πολύ.
Η ταινία είναι γεμάτη «Ελλάδα», μοιάζει γυρισμένη στα ίδια μέρη με την πρώτη, οι ήρωες τόσο στο σήμερα όσο και στα φλας μπακ είναι στο ίδιο νησί! Κι όμως κανένα συνεργείο, καμία Στριπ, κανένας Μπρόσναν δεν πάτησαν πόδι στη χώρα μας. Όλα αυτά τα «ελληνικά» τοπία είναι στην Κροατία! 
Ο λόγος; Τα χρήματα, τι άλλο; Οι Κροάτες έρχονται πολύ φθηνότεροι στους παραγωγούς και τώρα τα πλήθη των τουριστών αντί να έρθουν στις Σποράδες θα κατευθυνθούν στο νησί Βις στην Αδριατική. Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος, σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται πηγή από την παραγωγό εταιρεία Universal Pictures: η γραφειοκρατία. Όλη η διαδικασία, από τις άδειες γυρισμάτων μέχρι την υποστήριξη από το κράτος είναι πολύ πιο απλή και ανώδυνη στην Κροατία – στην οποία, θυμίζουμε, γυρίστηκε και μέρος του νέου «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» αλλά και παλιότερα το «Game of Thrones».
Κι εμείς στην Ελλάδα μένουμε τόσα χρόνια με τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα, ότι θα αλλάξουμε τους νόμους, θα φέρουμε ξένες παραγωγές, θα δώσουμε κίνητρα, θα γίνουμε Χόλιγουντ κλπ. Μέχρι τότε, περαστικά μας και ας αράξουμε να απολαύσουμε – από τις 20 Ιουλίου – ελληνικό sun, sea and sand στο... Βις της Κροατίας. Δείτε και το παρακάτω βιντεάκι από τα γυρίσματα για λίγη ακόμη... «Ελλάδα».
Και για το τέλος, ας θυμηθούμε και τα ορίτζιναλ μέρη της πρώτης ταινίας.