Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Εκλογές σήμερα για την κεντροαριστερά στη Σκόπελο, στο Δημαρχείο κάλπες για τους ψηφοφόρους

Σε 14 εκλογικά τμήματα με 16 κάλπες θα διεξαχθούν σήμερα οι εκλογές και η συμμετοχή των ψηφοφόρων έχει οριστεί στα τρία ευρώ, με τους εθελοντές να ανέρχονται σε 75.

Για να ψηφίσουν οι προσερχόμενοι, εκτός των προεγγραφέντων, οφείλουν να επιδεικνύουν ταυτότητα ή διαβατήριο, να συμπληρώνουν και να υπογράφουν την προβλεπόμενη αίτηση-δήλωση και να καταβάλουν για την κάλυψη της δαπάνης της ψηφοφορίας το ποσό των τριών ευρώ. Στον δεύτερο γύρο (19.11.2017), δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι εκλογείς ψηφίσουν σήμερα στον πρώτο.
Το ψηφοδέλτιο είναι ένα και περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους, σημειώνοντας έναν σταυρό προτίμησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες μπορούν να ψηφίζουν στο πλησιέστερο εκλογικό κέντρο και όχι σε αυτό που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές.
Σε σημείο που θα βρίσκεται στην είσοδο του εκλογικού κέντρου, ο εκλογέας θα συμπληρώνει αίτηση/δήλωση για τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία. Θα ερωτάται για το εάν επιθυμεί απλώς να ψηφίσει ή και εάν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη διαδικασία, που θα ακολουθήσει για τη σύσταση του νέου κόμματος. Ανάλογα με την απάντηση θα συμπληρώνεται και η αντίστοιχη αίτηση/δήλωση. Αμέσως μετά ο εκλογέας θα καταβάλει το ποσόν των τριών ευρώ, με απόδειξη.
Θα προσέρχεται στην εφορευτική επιτροπή, όπου υποδεικνύει την αίτηση/δήλωση, την απόδειξη των τριών ευρώ και την ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Αφού γίνει η ταυτοπροσωπία και διαγραφεί μέσω του τάμπλετ από τον εκλογικό κατάλογο, παραλαμβάνει τον φάκελο και το ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των υποψηφίων.
Ο εκλογέας ψηφίζει στο παραβάν, βάζοντας έως έναν σταυρό και παραδίδει τον φάκελο στον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής, ο οποίος τον μονογραφεί και τον σφραγίζει και αμέσως μετά θα ρίχνει τον φάκελο μέσα στην κάλπη.
Στη Μαγνησία θα υπάρχουν 14 εκλογικά κέντρα με 16 εκλογικά τμήματα (κάλπες), άνοιξαν στις 8 το πρωί σήμερα και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.
Για τον Δήμο Βόλου τρεις κάλπες θα υπάρχουν στο Εργατικό Κέντρο, μια στο πρώην δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, μια στο πρώην δημαρχείο Νέας Αγχιάλου και μια στο πρώην δημαρχείο Πορταριάς. Στον Αλμυρό μια κάλπη στο δημαρχείο και μια στο ΚΕΠ Σούρπης. Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, μια στο δημαρχείο Βελεστίνου και μια στο ΚΕΠ Στεφανοβικείου. Στο Νότιο Πήλιο μια κάλπη θα υπάρχει στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής και μια στο ΚΕΠ Τρικερίου. Μια κάλπη στο δημαρχείο Ζαγοράς, μία στη Σκιάθο, στο Δημαρχείο, μία στη Σκόπελο, στο Δημαρχείο και μία στην Αλόννησο, στο Δημαρχείο.
Τα εκλογικά κέντρα αποτελούνται από τον πρόεδρο, τον γραμματέα, μέλη της εφορευτικής, δύο χειριστές υπολογιστή και εκπροσώπους υποψηφίων. Ο κάθε εκλογέας μπορεί να ψηφίσει σε κάθε εκλογικό τμήμα του Νομού και αν δεν βρίσκεται στον Νομό, σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας. Μπορεί να ψηφίσει κανείς, χωρίς να χρειάζεται να είναι μέλος κάποιου κόμματος. Αρκεί να είναι εγγεγραμμένος/η στους εκλογικούς καταλόγους. Μπορεί να γίνει μέλος του νέου κόμματος, μόνον αν το επιθυμεί και μόνον αν το δηλώσει εγγράφως στην εφορευτική επιτροπή. Μπορεί να ψηφίσει σε όποια πόλη θέλει, σε όποιο εκλογικό τμήμα τον διευκολύνει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο και να καταβάλει κατ’ ελάχιστο 3 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger