Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Έλλειψη χειρουργικών υλικών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης χειρουργικών υλικών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, η έλλειψη ειδικών υλικών, απαραίτητων για ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις, οδηγεί στην αναμονή αρκετούς ασθενείς. Αρκετοί εξ αυτών επιλέγουν να περιμένουν, καρτερικά, μέχρι να προμηθευτεί το νοσοκομείο τα απαραίτητα υλικά προκειμένου να χειρουργηθούν, ενώ άλλοι καταφεύγουν σε άλλα νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές.

Η έλλειψη των χειρουργικών υλικών οφείλεται στο υψηλό τους κόστος, στον περιορισμό στις δαπάνες καθώς και  στις μικρές ποσότητες που προμηθεύεται το νοσοκομείο. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι να μην επαρκούν τα υλικά για να καλύψουν τον όγκο των περιστατικών και να δημιουργείται μια μακρά λίστα  ασθενών.
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να επιλυφθεί του ζήτηματος της προμήθειας χειρουργικών υλικών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα όλα τα περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger