Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ένα και να… καίει η Νίκη Βόλου!


Μία τεράστια χαρά έδωσε σε 4.000 φιλάθλους της η Νίκη Βόλου, που υπέταξε με 1-0 τον Ν.Π.Σ. στο Πανθεσσαλικό και μείωσε στους δύο βαθμούς από την κορυφή. Οι κυανόλευκοι πέτυχαν το χρυσό γκολ στο 45’ με κεφαλιά του Χρήστου Καρτσαμπά και διατήρησαν το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος, παρότι πιέστηκαν και ειδικά μετά την κουτή αποβολή του Μπάιριτς στο 78’.

Πάντως στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την πολύ μεγάλη φάση, έχοντας χάσει την ευκαιρία να προηγηθούν στο 28’ στο δοκάρι του Καμπαγέρο.
Η Νίκη επέλεξε για μεγάλο διάστημα να δώσει χώρο στον αντίπαλο, αλλά είχε πολύ σωστή αμυντική συμπεριφορά, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και το 2-0 στο δεύτερο μέρος και παράλληλα διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα πέναλτι που δε δόθηκε υπέρ του Γιάκοβλεφ στο 58’.
Η διάταξη των ομάδων
Η Νίκη ξεκίνησε με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ήταν Γενιτσαρίδης, Δημολιός (πλάγιοι μπακ) Μωυσίδης και Καρτσαμπάς (στόπερ). Ως αμυντικοί μέσοι τοποθετήθηκαν οι Βέργος και Γιάκοβλεφ, με τον Μέτσε μπροστά τους σε οργανωτικό ρόλο. Στα άκρα ήταν οι Γαρυφαλλόπουλος αριστερά και Γιάκοβλεφ δεξιά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γαρυφαλλόπουλος σε ένα 4-2-3-1. Με την αλλαγή του Τζιώρα με τον Μπάιριτς, ο νεοεισελθών πήγε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και ο Γιάκοβλεφ στο αριστερό, αλλά γρήγορα οι δυο τους άλλαξα  πλευρά.
Από την άλλη ο Ν.Π.Σ. είχε τον Μπουργάνη στην εστία, ενώ η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Ντεντάκη, Ηλιάδη, Δημόπουλο, Ντόση από τα δεξιά στ’ αριστερά. Κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Πιαστόπουλος, με τους Καμπαγέρο και Πίτου Γκαρσία μπροστά του, ενώ οι τρεις της επίθεσης στο 4-3-3 του Φεράντο ήταν οι Ηλιόπουλος δεξιά, Μελισσόπουλος αριστερά και Μάντζης φορ.
Οι φάσεις του πρώτου μέρους
Η ατυχία χτύπησε τη Νίκη στο 19’, όταν τραυματίστηκε ο Τζιώρας σε φάουλ από τον Πιαστόπουλο, που δόθηκε, αλλά όχι και η κάρτα στον ανασταλτικό χαφ των φιλοξενούμενων. Ως εκείνη τη στιγμή ο Ν.Π.Σ. είχε την ελαφρά πρωτοβουλία, χωρίς να δημιουργεί φάσεις και χωρίς να έχει τελικές προσπάθειες, ενώ η Νίκη κοιτούσε να απειλήσει, βρίσκοντας τους ανοιχτούς χώρους.
Στο 25’ ο Μέτσε έκλεψε κάτω από το ημικύκλιο και προς την περιοχή του Ν.Π.Σ. και έκανε την κάθετη για τον Γραυφαλλόπουλο, θέλοντας να τον βγάλει τετ-α-τετ, καθώς η άμυνα του Ν.Π.Σ. ήταν άνοιχτη. Όμως η πάσα του δεν ήταν σίγουρη και ο Γαρυφαλλόπουλος δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, για να βγει μόνος του με τον Μπουργάνη, αλλά ο Ηλιάδης έκανε την καίρια επέμβαση με τάκλιν. Στο 27’ ο Μπουργάνης έχασε την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Δημολιού, αλλά πρόλαβε προ κενής εστίας ο Ηλιάδης να κόψει σε κόρνερ.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήταν στο 28’, με την μπάλα να προσκρούει με μεγάλη δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι της νικιώτικης εστίας, μετά από προβολή του Καμπαγέρο στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από φάουλ που εκτελέστηκε από τα αριστερά.
Η Νίκη απάντησε στις μεγάλες φάσεις στο 43’. Ο Μέτσε είδε να του στρώνεται η μπάλα στο ύψος του πέναλτι μετά από απόκρουση στον αέρα έπειτα από σέντρα από τα δεξιά και έχοντας ελεύθερο πεδίο προς την εστία έστειλε την μπάλα προς τη δεξιά γωνία, αλλά ο Μπουργάνης εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και έδιωξε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης έκανε νέα επέμβαση στην κλειστή δεξιά του γωνία με τα πόδια μετά από σουτ σχεδόν από τη γραμμή του άουτ από τον Γαρυφαλλόπουλου.
Στο 45’ η Νίκη που πίεσε στο τελευταίο διάστημα του πρώτου μέρους μπόρεσε να προηγηθεί και να στείλει τους 4.000 φίλους της στα ουράνια. Ο Μέτσε εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, φέρνοντας την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής. Εκεί ο Καρτσαμπάς με κεφαλιά με το πλαινό μέρος του κεφαλιού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και γράφοντας το 1-0.
Οι φάσεις του δεύτερου μέρους
Στο 50’ ο Πίτου Γκαρσία δοκίμασε το αριστερό του πόδι από μακριά, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Ακολούθως στο 53’ ο Θεολόγης μπλόκαρε με σχετική ευκολία το αριστερό σουτ εντός περιοχής του προωθημένου Ηλιάδη, στον οποίον έφτασε η μπάλα μετά από φάουλ του Πίτου Γκαρσία από τα αριστερά και απόκρουση της άμυνας των γηπεδούχων. Στο 55’ ο Ηλιόπουλος σούταρε πάνω στα σώματα από τα ύψος του πέναλτι, με τον Ν.Π.Σ. να έχει μπει αρκετά επιθετικά στην επανάληψη.
Στο 58’ πάντως η Νίκη έφτασε πολύ κοντά στο 2-0. Ο Γαρυφαλλόπουλος πίεσε τον τερματοφύλακα Μπουργάνη και του έκλεψε την μπάλα, αλλά πριν προλάβει να ξαναπάει στην μπάλα και να τη σπρώξει σε κενή εστία τον πρόλαβε ο Ντόσης και έκοψε. Η μπάλα έφυγε πλάγια δεξιά και ο Γιάκοβλεφ την ξαναέφερε μέσα στην περιοχή, με τον Γαρυφαλλόπουλο να κάνει το επικίνδυνο σουτ πάνω σε αμυνόμενο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γιάκοβλεφ έκανε τη διείσδυση και φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή. Ο Ουκρανός έπεσε στο έδαφος, αλλά ο Φωτιάδης, που ήταν κοντά στη φάση, έδειξε «παίζετε».



Το μακρινό σουτ του Μέτσε στο 66’ μετά την πάσα του Γιάκοβλεφ πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 71’ μετά από κεφαλιά-πάσα ο Καμπαγέρο έκανε ένα αξιόλογο σουτ λίγο έξω από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Στο επόμενο λεπτό, ο Μπάιριτς μετά τον θαυμάσιο συνδυασμό Γιάκοβλεφ-Γενιτσαρίδη και σέντρα του τελευταίου από τα δεξιά, ξόδεψε την ευκαιρία στο πίσω δοκάρι, πιάνοντας περισσότερο αέρα με το δεξί, ενώ βρισκόταν σε θέση βολής.
Ο Κροάτης έκανε μία χαζομάρα στο 78’, καθώς, ενώ είχε κάρτα, που είχε πάρει σωστά για σκληρό μαρκάρισμα στον Ντεντάκη, πέταξε την μπάλα εκτός γηπέδου εκνευρισμένος μετά από υπόδειξη για οφσάιντ. Ο Φωτιάδης του έδειξε τη δεύτερη, που μετατράπηκε σε κόκκινη, και ο επιθετικός χαφ της Νίκης πήρε την άγουσα για τ’ αποδυτήρια.
Για να διορθώσει τα πράγματα η τεχνική ηγεσία των κυανόλευκων, έβγαλε τον Γαυρφαλλόπουλο , βάζοντας στον αγώνα τον Ιορδανίδη και παίζοντας με 4-5-0.
Στο 83’ η μεγάλη επέμβαση του Θεολόγη στο αριστερό παραθυράκι έπειτα από σουτ εκτός περιοχής του Ντεντάκη κράτησε το μηδέν για τη νικιώτικη εστία.
Ο Δερμητζόγλου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα από τη στιγμή που πέρασε στο γήπεδο, είχε γυριστό σουτ ψηλά πάνω από την εστία από το ύψος του πέναλτι στο 86’.
Αυτή ήταν η τελευταία φάση στο παιχνίδι, που έληξε με 1-0 υπέρ της Νίκης, με τους φιλάθλους της ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους και με συνθήματα εναντίον του Αχιλλέα Μπέου, που παρακολούθησε το ματς από το πέταλο, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν ως πικάρισμα στην ξενόφερτη ομάδα το τραγούδι «Το τρένο φεύγει στις οκτώ ταξίδι για την Κατερίνη».
Κίτρινες: Ντόλγκι, Γαρυφαλλόπουλος, Μπάιριτς-Πιαστόπουλος, Μάντζης
Κόκκινες: 78’ Μπάιριτς
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Βέργος, Γιάκοβλεφ (90’ Λάιος), Μέτσε (92’ Ματθαίου), Ντόλγκι, Γαρυφαλλόπουλος (81’ Ιορδανίδης), Τζιώρας (19’ λ.τρ. Μπάιριτς).
Ν.Π.Σ.: Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ντόσης, Δημόπουλος, Ηλιάδης (70’ Μηλιώτης) , Πιαστόπουλος (83’ Δερμητζόγλου), Μελισσόπουλος, Καμπαγιέρο (88’ Πέντα), Μάντζης, Πίτου Γκαρσία, Ηλιόπουλος.
 DSC6704
Ο Καρτσαμπάς μόλις έχει σκοράρει και πανηγυρίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger