Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

14 μόνιμες προσλήψεις στον Δήμο Σκοπέλου


Μόνιμες προσλήψεις μετά από χρόνια . Οι δημοτικές υπηρεσίες κυρίως ανταποδοτικού χαρακτήρα αναμένεται να ενισχυθούν από το νέο έτος με νέους μόνιμους υπαλλήλους που θα καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Από το σύνολο των 6.667 μόνιμων προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, οι 197 αφορούν στη Μαγνησία. Ωστόσο από τη λίστα που επικύρωσε ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απουσιάζουν οι δήμοι Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου. Ηταν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού όταν κρίθηκαν παράνομες οι ανανεώσεις των συμβάσεων εργασίας για εργαζόμενους παρατασιούχους που ξαφνικά θα βρίσκονταν στον δρόμο. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων είχαν ως αποτέλεσμα την επίτευξη συμφωνίας: την πλήρωση των κενών θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος για την απασχόλησή τους θα επιβαρύνει τα δημοτικά ταμεία κι όχι τα ταμεία του κράτους.

Οι δήμοι στη Μαγνησία προχώρησαν σε αναμορφώσεις των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας, προκειμένου να προβλέψουν κενές θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, και τα αιτήματά τους απέστειλαν στο Υπουργείο Εσωτερικών προς έγκριση. Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με βάση τα αιτήματα των δήμων ενέκρινε 6.667 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους όλης της χώρας, που δημοσιεύονται στο aftodioikisi.gr. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, και οι θέσεις αναμένεται να προκηρυχθούν στα τέλη του 2017.
Για την περίπτωση της Μαγνησίας εγκρίθηκαν 197 θέσεις:
79 στον Δήμο Βόλου,
30 στον Δήμο Σκιάθου,
14 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου,
14 στον Δήμο Σκοπέλου,
10 στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και
5 στον Δήμο Αλοννήσου.
Επίσης 4 θέσεις στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας, 13 στη ΔΕΥΑ Σκιάθου και 28 στη ΔΕΥΑΜΒ.
Απουσιάζουν Αλμυρός και Νότιο Πήλιο
Από τη λίστα των μόνιμων προσλήψεων απουσιάζουν ο Δήμος Αλμυρού που είχε ζητήσει 13 θέσεις και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, εκτιμά ότι θα υπάρξει και συμπληρωματική λίστα στην οποία θα περάσει το δικό του αίτημα.
Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου πρόκειται να στείλει το αίτημά του στο υπουργείο μετά την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και συνεδριάζει για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Βαγγέλη Νασιόπουλο, ο δήμος είχε αρχικά ζητήσει 20 μόνιμες προσλήψεις,ωστόσο δεν θα καταφέρει να καλύψει το κόστος της μισθοδοσίας και ασφάλισής τους χωρίς να αυξήσει τα δημοτικά τέλη.
Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένου ότι πολιτική βούληση είναι να μην αυξηθούν τα τέλη, προχωρά σε νέο προγραμματισμό. Θα εξετάσει τι άλλες δαπάνες μπορούν να περικοπούν προκειμένου να υπάρξουν τα χρήματα να γίνουν όσο το δυνατό περισσότερες προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων, σε κάθε περίπτωση πάντως λιγότερων από 20.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger