Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Πολλές δεκάδες έλεγχοι στα νησιά των Σποράδων από το Λιμεναρχείο

Πολλές δεκάδες ελέγχους πραγματοποίησε το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου και στο πλαίσιο εντατικοποιημένων ελέγχων με σκοπό την προστασία των λουομένων αλλά και για λόγους πρόληψης, καταστολής ως και αποφυγής πιθανών ναυτικών και τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ των χειριστών τους.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, από το Λιμεναρχείο Σκιάθου και τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής (Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου – Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου) διενεργήθηκαν τον μήνα Αύγουστο 104 αλκομετρήσεις εκ των οποίων οι 14 σε επαγγελματικά σκάφη (εκμισθούμενα – τουριστικά πλοία μεταφοράς επιβατών), οι 50 σε ερασιτεχνικά σκάφη αναψυχής, και οι υπόλοιπες 40 σε ιδιωτικά και επαγγελματικά εκμισθωμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, σε ιδιωτικά και επαγγελματικά εκμισθωμένα Δ/Κ οχήματα, ως και σε Φ.Ι.Χ και Φ.Δ.Χ, κατά τη διάρκεια τακτικών και έκτακτων μέτρων τάξης που διενεργήθηκαν , με αρνητικά αποτελέσματα.
Επιπλέον των ανωτέρω ελέγχων, διενεργήθηκαν συνολικά τον Αύγουστο 1296 έλεγχοι με πλωτά – χερσαία μέσα Υπηρεσίας μας καθώς και πεζές περιπολίες, σε θαλάσσια μέσα αναψυχής – επαγγελματικά πλοία – ιδιωτικά θαλάσσια μέσα – επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη – τροχοφόρα οχήματα – καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λπ. σε όλη την περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 1015 παραβάσεις, εκ των οποίων: 917 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ). 87 παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα (Γ.Κ.Λ.), πέντε παραβάσεις αλιείας και έξι παραβάσεις λοιπών διατάξεων.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω διενεργηθέντων ελέγχων, εντοπίσθηκαν σε ιδιωτική λέμβο αναψυχής 12 κιλά αλιεύματα, παραπάνω ποσότητα από το επιτρεπόμενο όριο των πέντε κιλών για ερασιτέχνη αλιέα.
Όπως αναφέρει το Λιμεναρχείο, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, τα οποία στη συνέχεια εκποιήθηκαν με πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων κυρώσεων στον ανωτέρω ερασιτέχνη αλιέα.
«Σκοπός των ανωτέρω ελέγχων είναι ή εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η πιστή εφαρμογή των προβλεπομένων κανόνων συμπεριφοράς σε ξηρά και θάλασσα ως και η αρμονική και αγαστή συνύπαρξη λουομένων και φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων που ασχολούνται με ταχύπλοα σκάφη ή μηχανοκίνητα μέσα αναψυχής σε ξηρά και θάλασσα», καταλήγει το δελτίο τύπου του Λιμεναρχείου Σκιάθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger