Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Τι πρέπει να κάνεις αν σε τσιμπήσει μέδουσα

medousa-tsimpima.jpg


Ο Κορινθιακός -και όχι μόνο- έχει γεμίσει μέδουσες, δυσκολεύοντας τις βουτιές των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. 
Η παρουσία των μεδουσών δεν μαρτυρά ότι η θάλασσα είναι βρώμικη, ωστόσο, η τυχόν επαφή μαζί της είναι άκρως ενοχλητική, αφού προκαλεί κνησμό, πόνο κάψιμο που ενδέχεται να είναι έντονος και ερυθρότητα δέρματος (που είναι και τα πιο συνηθισμένα), αλλά και ναυτία, κεφαλαλγία, ταχυκαρδία, εμετό, δύσπνοια, διάρροια και πτώση της πίεσης, σε περιπτώσεις ατόμων που είναι αλλεργικά.@Shutterstock
Το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς στην περίπτωση που τον τσιμπήσει μέδουσα είναι να ξεπλύνει την περιοχή με θαλασσινό νερό και να τοποθετήσει στο σημείο κομπρέσες με κρύο νερό. 
Στη συνέχεια πρέπει να εφαρμόσει στην περιοχή μια κορτιζονούχο κρέμα, η οποία θα ανακουφίσει από το τσούξιμο και τη φαγούρα και θα περιορίσει την τοπική φλεγμονώδη αντίδραση. 
Εναλλακτικά, για την αντιμετώπιση του τσουξίματος και της φαγούρας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπρέσες με ξίδι και νερό. 
Ακόμη, τα αντισταμινικά χάπια μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να επισκεφτείτε γιατρό, ειδικά αν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν, καθώς υπάρχει περίπτωση να χρειαστείτε ένεση κορτιζόνης.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται να ξεπλένεται η περιοχή με γλυκό νερό και η επαφή με βρώμικα χέρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger