Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ο Τραμπ ομολογεί... υπερήφανα: Εγώ υποκίνησα την υπόθεση με το Κατάρ


Μέσω του Twitter τοποθετήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για την κρίση στις χώρες του Κόλπου συνδέοντας έτσι το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία με τις τελευταίες διπλωματκές εξελίξεις....


«Κατά το πρόσφατο ταξίδι μου στη Μέση Ανατολή δήλωσα ότι δεν μπορεί πια να υπάρχει χρηματοδότηση για (μία) ακραία ιδεολογία. Οι ηγέτες υπέδειξαν το Κατάρ – κοιτάξτε!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ωστόσο δε σταμάτησε εκεί. Ο Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε και μία ακόμα φορά μέσω Twitter, κατέδειξε το Κατάρ ως πηγή όλων των κακών.

«Πολύ ικανοποιημένος που βλέπω ότι η επίσκεψη στη Σ. Αραβία με τον Βασιλιά και 50 ακόμα χώρες αποδίδουν. Είπαν ότι θα ακολουθούσαν σκληρή γραμμή απέναντι στη χρηματοδότηση του εξτρεμισμού και όλες οι αναφορές δείχνουν  το Κατάρ. Ίσως αυτό είναι η αρχή του τέλους για τον φόβο της τρομοκρατίας» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, πέντε αραβικές συν τρεις ακόμη χώρες κατηγόρησαν το Κατάρ ως κράτος-τρομοκράτη, διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του και έκλεισαν τα σύνορά τους.

Πρόκειται για τις Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν (χώρες του Κόλπου), Υεμένη,  Λιβύη, Αίγυπτος, Μαλδίβες και Μαυρίκιο οι οποίες, στη σοβαρότερη διπλωματική κρίση εδώ και χρόνια στην περιοχή του Περσικού Κόλπου,κατηγόρησαν το Κατάρ ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και ότι έχει σχέσεις με το ISIS και την Αλ Κάιντα.


http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger