Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Οπλίτες γιατροί σε Γλώσσα Σκοπέλου και Αλόννησο

Στη λύση των οπλιτών γιατρών καταφεύγει η κυβέρνηση για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα νησιά και σε άγονες περιοχές, μετά από κίνητρα που έδωσε στους οπλίτες ο νόμος 4361/2016.
Σήμερα Πέμπτη, με κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τοποθετούνται οπλίτες θητείας – ιατροί στα Πολυδύναμα Περιφερειακά και Περιφερειακά Ιατρεία της Φολεγάνδρου, της Δονούσας, της Χώρας Σφακίων, της Ερεικούσας, της Αλοννήσου κα της Γλώσσας Σκοπέλου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των κινήτρων, οι οπλίτες θητείας – ιατροί πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα δικαιούνται και τις οριζόμενες από το Υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες.
Επίσης όλο το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης της στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσής τους στα ιατρεία των άγονων αυτών περιοχών, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου.
Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα των κενών στα Περιφερειακή Ιατρεία της Μαγνησίας είχε θέσει αρκετές φορές σε τοποθετήσεις του στο τμήμα υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ
Υγειονομικά ανοχύρωτα χαρακτηρίζει στο μεταξύ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), λόγω των ελλείψεων γιατρών, νοσηλευτών και ασθενοφόρων με τους ντόπιους να τρέμουν στην ιδέα που θα συμβεί κάτι κακό με την υγεία τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του health.in.gr γι ατα νησιά των Σποράδων η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταγράψει:
– στο ΚΥ Σκιάθου υπάρχουν 4 Αγροτικοί γιατροί, 3 Γενικής Ιατρικής, 1 Παιδίατρος και 1 Παθολόγος. ενώ παντελής είναι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, με τη μια Μαία να παίρνει απόσπαση και τη 1 νοσηλεύτρια να φύγει με συνυπηρέτηση,
– στο ΚΥ Σκοπέλου υπάρχουν 2 γιατροί Γενικής Ιατρικής, 1 Παιδίατρος, 5 Αγροτικοί και 1 Οπλίτης Αγροτικός,
– στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου υπηρετεί 1 Αγροτικός, 1 Οπλίτης Αγροτικός, ενώ η προκήρυξη για θέση Γενικής Ιατρικής βγαίνει άγονη.
Από την έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ τέλος, προκύπτει ότι, χωρίς ασθενοφόρο είναι Σκόπελος, Σκιάθος και Αλόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger