Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠαναθηναϊκόςΟ Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκορ 66-51. Το ματς τελείωσε με επεισοδιακό τρόπο, καθώς 1.54’’ πριν την ολοκλήρωσή του διεκόπη, λόγω ρίψης κροτίδων και φωτοβολίδων των οπαδών του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» έφυγαν για τα αποδυτήρια και αφού εκκενώθηκε το ματς επέστρεψαν προκειμένου να ολοκληρωθεί ο πέμπτος τελικός. 


 
(Το ματς διεκόπη λόγω ρίψης φωτοβολίδων και κροτίδων)

Το παιχνίδι στην πρώτη περίοδο είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. Ο Μιλουτίνοφ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Παππάς με το πρώτο τρίποντο των «πράσινων» μετά από πέντε προσπάθειες σημείωσε το 3-2. Ακολούθησε ένα σερί 9-0 του Ολυμπιακού με τρίποντα του Παπανικολάου και δύο του Μάντζαρη, όμως οι «πράσινοι» επέστρεψαν και ισοφάρισαν σε 12-12 με πόντους των Μπουρούση, Καλάθη και Ρίβερς. Τελικά στο τέλος της περιόδου ο Ολυμπιακός με βολή του Σπανούλη προηγήθηκε 17-14. 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με σφικτή άμυνα περιόρισαν τον Ολυμπιακό στους δέκα πόντους σε ολόκληρη την περίοδο με αποτέλεσμα να αποκτήσουν προβάδισμα με διψήφιο αριθμό πόντων. Μετά το 19-14 που σημείωσε ο Παπανικολάου, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ισοφάρισαν με τρίποντο του Καλάθι και άλεϊ ουπ τελείωμα του Γκιστ, ενώ ο Τζέιμς σημείωσε το 21-19. Με καλάθι του Αγραβάνη οι Πειραιώτες ισοφάρισαν (21-21), ενώ με επί μέρους σκορ 11-2 οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 34-23. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Σπανούλης προσέφερε τέσσερις πόντους στους «ερυθρόλευκους» και ο Τζέιμς δύο στους «πράσινους» για να διαμορφωθεί το σκορ στο 36-27 υπέρ του Παναθηναϊκού. 

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός για ακόμα μία φορά δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση και πέτυχε για δεύτερο δεκάλεπτο μόλις 10, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να σκοράρει, θέτοντας γερές βάσεις για την κατάκτηση της νίκης και κατ’ επέκταση του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» με επιθετικές λύσεις από τους Καλάθη, Τζέιμς, Γκάμπριελ και Μπουρούση «έτρεξαν» σερί 12-0 και προηγήθηκαν 48-27, ενώ ο Ολυμπιακός είχε να αντιπαραθέσει μόνο τον Μιλουτίνοφ. Στο 30’ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με σκορ 57-37.

Τα δεκάλεπτα:
 17-14, 27-36, 37-57.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger