Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Κάνε «θυσίες» σκλάβε και βγάλε τον σκασμό!

Του Ηλία Αλεξανδρή



Μπορείς να πληρώνεις ένα άδικο, τεχνητά διογκωμένο, απάνθρωπο, επαχθές και απεχθές χρέος. Μπορείς να βλέπεις τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, τους δικούς σου και των γονιών σου, ενός ολόκληρου λαού να ξεπουλιούνται για ψίχουλα μέσω ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου στα ξένα αρπακτικά. Μπορείς να πληρώνεις ανακεφαλαιοποιήσεις επί ανακεφαλαιοποιήσεων σε τράπεζες και μετά να χάνεις το σπίτι σου από τις ίδιες αυτές τράπεζες με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μπορείς να βλέπεις τους γονείς σου να αργοπεθαίνουν με συντάξεις πείνας και νοσοκομεία χωρίς φάρμακα και υλικά. Μπορείς να βλέπεις τα παιδιά σου να μετατρέπονται σε σύγχρονους σκλάβους στον τόπο τους ή να φεύγουν κατατρεγμένα στα ξένα.

Η έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο του πρώην μη εκλεγμένου, δοτού από τους ξένους επικυρίαρχους, «πρωθυπουργού» Παπαδήμου, συνέβη κατά μια διαβολική σύμπτωση (;) ακριβώς την στιγμή που βολεύει όσο οτιδήποτε άλλο το καθεστώς!

Την ώρα που με το 4ο Μνημόνιο ετοιμάζονται να πάρουν όλα σου τα δικαιώματα εργασιακά, κοινωνικά, ανθρώπινα και σου κλέβουν το βιός σου και την ίδια την πατρίδα σου. Αυτήν ακριβώς την στιγμή!

Γιατί όσοι έχουν απομείνει να μην χαζεύουν καθημερινά στα σαρβάϊβορ, τα μάστερ σεφ ή με οποιοδήποτε άλλο ριάλιτι, βομβαρδιζόμενοι κάθε βράδυ απ' τα κανάλια της εξημέρωσης κι όσοι δεν ξεχνιούνται με τα τούρκικα τηλεσκουπίδια, συγκινούμενοι σαν να καθαρίζανε κρεμμύδια, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ!

Η βαθιά καταστολή, που εκφράζεται τα τελευταία χρόνια με την πάγια τακτική της αναίτιας επίθεσης της αστυνομίας -με την εμπλοκή και του παρακράτους- με χημικά ασφυξιογόνα, σε κάθε προσπάθεια του λαού να διαδηλώσει ενάντια στην κατάλυση του Συντάγματος, την καταστροφή της χώρας και την δουλοποίηση του λαού, δεν αρκεί πλέον!

Ταυτόχρονα, η θρασύτατη κατάλυση ακόμα και αυτής της Δικαστικής Εξουσίας με την συστηματική αγνόηση (απόρριψη στην πράξη), με την μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων από ένα κατ’ επίφαση δημοκρατικό κοινοβούλιο, αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου στην αποικιοκρατικού τύπου καταπάτηση κάθε έννοιας συνταγματικής έννομης τάξης και του κοινού περί δίκαιου αισθήματος της κοινωνίας.

Ας αναλογιστούμε όλοι…

Πριν σκάσει αυτή η βόμβα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του Παπαδήμου, πόσες βόμβες έσκασαν μέσα στα σπίτια ανθρώπων του μόχθου που έχασαν τις δουλειές τους,  που έλαβαν κατασχετήρια, που βρέθηκαν χωρίς ρεύμα από αδυναμία να πληρώσουν τα χαράτσια που επέβαλαν οι τοκογλύφοι; Πόσες βόμβες έσκασαν μέσα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις που έκλεισαν κατά χιλιάδες; Πόσες βόμβες έσκασαν μέσα σε νοσοκομεία που δεν είχαν καν γάζες και πόσες σε σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς πετρέλαιο για την θέρμανση μικρών παιδιών, χωρίς χαρτί για φωτοτυπίες; Πόσες βόμβες έσκασαν στις εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων και πόσες έσκασαν σε οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους σε μια από τις δεκάδες χιλιάδες αυτοκτονίες – οικονομικές δολοφονίες τα τελευταία επτά χρόνια;

Για αυτές τις βόμβες που είχαν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα δεν θα ακούσεις σε όλα τα μέσα μαζικής προπαγάνδας που επί επτά χρόνια -και τις τελευταίες ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση- ουρλιάζουν για την δημοκρατία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη.

Όλα αυτά είναι για αυτούς «θυσίες», που έκανε ο λαός και που «αναγνωρίζονται από όλους» και… οδηγούν πάντα σε ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα.

Αυτά τα περί «θυσιών» και περί «επιστροφής στην Κανονικότητα» αφηγούνται με απαράμιλλο θράσος, σε ελεγχόμενα και κομματικά ακροατήρια, όλα τα στελέχη της «κυβέρνησης» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλοι οι μενουμευρώπηδες βουλευτάδες μας.

Ο λαός όμως δεν κάνει θυσίες, γιατί όχι μόνο δεν ευθύνεται αλλά και δεν επέλεξε την λύση των μνημονιακών πολιτικών. Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος!

Ο λαός αυτός εξαπατήθηκε κατά συρροή -με αποκορύφωμα την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ- από κόμματα που θα μας έβγαζαν στις αγορές το 2012, θα μας έβγαζαν από τα μνημόνια το 2013 ή και θα έσκιζαν τα μνημόνια το 2015 και κατέληξε να σφαγιάζεται για να σωθεί η γερμανοκρατούμενη Ε.Ε. το Ευρώ τους, οι τράπεζές τους και όλα τα διεθνή κερδοσκοπικά κοράκια. Σφαγιάζεται από τους διεθνείς οικονομικούς δολοφόνους, τους νεοαποικιοκράτες και τα τσιράκια τους στο ντόπιο οικονομικοπολιτικό καθεστώς τοποτηρητών «Δεξιών», «Σοσιαλιστών», «Αριστερών» ή «οικουμενικών» δήθεν ελληνικών κυβερνήσεων.

Όμως ο λαός δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος από αυτή την βομβιστική επίθεση. Ο λαός διεκδικεί την πολιτική ανατροπή του καθεστώτος και την παραπομπή σε δίκη όλων των υπευθύνων -ανάμεσα σε αυτούς και το παραλίγο θύμα της τελευταίας επίθεσης- για την καταστροφή της χώρας, της οικονομίας, την κοινωνική εξαθλίωση και την απεμπόληση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας που αποτελεί έγκλημα εσχάτης προδοσίας.

Το καθεστώς γνωρίζει καλά ότι όλα αυτά τα αφηγήματα, όλα του τα ψέματα έχουν γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου. ΚΑΝΕΙΣ δεν τα πιστεύει πλέον και η οργή που φουντώνει, αργότερα ή γρηγορότερα, θα οδηγήσει στην κοινωνική έκρηξη που θα φέρει την οριστική ανατροπή του.

Είναι αυταπόδεικτα προφανές λοιπόν ότι το καθεστώς έχει κάθε συμφέρον να εκμεταλλευθεί την επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου και άλλες τέτοιου είδους επιθέσεις, για να ξεκινήσει να μας μιλά τώρα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης για διχασμό και μίσος, βάζοντας πάλι τεχνητά διλήμματα και τρομοκρατώντας τον λαό.

Με απαράμιλλο συντονισμό έβαλε -όπως όλα δείχνουν- σε εφαρμογή το επόμενο επίπεδο ενός σχεδίου για προληπτική καταστολή και φίμωση όλων των φωνών αντίστασης και αντίδρασης, με βασικό στόχο το διαδίκτυο που δεν έχουν καταφέρει -όλα αυτά τα χρόνια- να ελέγξει όπως έκανε με τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τα τηλεκανάλια.

Προπομποί αυτής της γενικευμένης επίθεσης είναι τα πρόσφατα περιστατικά διώξεων -επικαλούνται δηλώσεις μίσους- του Ειδικού Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και δεκάδων άλλων, όπως φαίνεται, πολιτών για αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φυσικά όταν όλα αυτά συμβαίνουν στην Κίνα, την Κορέα ή στην Τουρκία είναι φασισμός, τυραννία και  δικτατορία ενώ όταν εφαρμόζονται στην οικονομική αποικία Ελλάδα είναι προάσπιση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης της αποικίας!

Στην δημοκρατία όμως κανείς δεν καλύπτεται από κανενός είδους ασυλία στην πολιτική -ακόμα και ακραία σκληρή- κριτική για πράξεις και παραλείψεις του που επέφεραν έστω και μερική κατάλυση της εφαρμογής του Συντάγματος με αποτέλεσμα την πρόκληση καταστροφικής βλάβης του δημοσίου συμφέροντος, της οικονομίας, της χώρας και του λαού.

Είναι καιρός πια για όλους τους  πολίτες, ακόμα και για όσους νιώθουν μουδιασμένοι, απογοητευμένοι ή και παραδομένοι να ανασκουμπωθούν, να κατανοήσουν και να υπερβούν το μοναδικό δίλημμα που υπάρχει πλέον για κάθε άνθρωπο, για κάθε δημοκράτη, για κάθε πατριώτη:

  • Ή θα «βγάλει τον σκασμό» και θα ζήσει σαν σκυφτός σκλάβος αυτός και τα παιδιά του, σαν ξένοι στον τόπο τους
  • Ή θα ξαναγίνει πολίτης αγωνιζόμενος με ενότητα, οργάνωση και αυτοθυσία για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής, την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση της πατρίδας και την Δημοκρατία.

Για τον λαό δεν υπάρχει άλλος δρόμος !

«H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Σύνταγμα των Ελλήνων Άρθρο 120, παράγραφος 4.

Πηγή: dromosanoixtos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger