Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Αγανάκτηση Λαρισαίων γιατρών για τις ασφαλιστικές εισφορές

Αγανάκτηση Λαρισαίων γιατρών για τις ασφαλιστικές εισφορές
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας (ΙΣΛ), με ανακοίνωση που εξέδωσε, «εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του, για τις αλλαγές που προωθεί το υπ. Εργασίας και αφορούν τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών από το 2018. Ειδικότερα, με τον νέο τρόπο υπολογισμού, η ποσοστιαία εισφορά θα επιβάλλεται στο συνολικό εισόδημα του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρούνται, όμως, πρώτα οι ασφαλιστικές εισφορές.

Η νέα συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών αποτελεί την χαριστική βολή και οδηγεί στην πλήρη εξόντωση τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα δουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους να παίρνουν την ανηφόρα από το 2018 και να εκμηδενίζεται έτσι το εισόδημά τους.
Η υπ. Εργασίας, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα νέα αρνητικά μέτρα, υποστηρίζει ότι το 2018 θα υπάρξει μία έκπτωση 15%, που θα οδηγεί περίπου στην ίδια επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.
Το θέμα είναι ότι για ακόμα φορά, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έρχονται να πληρώσουν τις συνέπειες του νέου μνημονίου, με την κυβέρνηση απλά να μεταθέτει τα σκληρά μέτρα σε βάθος διετίας, ώστε να αποφύγει το ήδη βαρύ πολιτικό κόστος.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη μας σε ετοιμότητα για κάθε μαζική αντίδραση που θα ανακοινωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου