Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Απόφαση βόμβα για μαθητές που έκαναν κατάληψη - Ποινή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας!


Ρέθυμνο: Απόφαση βόμβα για μαθητές που έκαναν κατάληψη - Ποινή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πρωτοφανής απόφαση δικαστηρίου μετά από εισαγγελική παρέμβαση που ζήτησε διευθυντής γυμνασίου. Η κατάσταση του σχολείου, το χρονικό και οι αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς...

Τη σφοδρή αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου αλλά και τη σαφή αποδοκιμασία του υπουργού Παιδείας προκάλεσε απόφαση δικαστηρίου, με την οποία τρεις μαθητές καταδικάστηκαν σε κοινωνική εργασία 80 ωρών στον τοπικό δήμο, λόγω της συμμετοχής τους στις καταλήψεις που είχαν γίνει σε Γυμνάσιο του Ρεθύμνου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το υπουργείο τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της αυταρχικότητας στις σχολικές μονάδες και διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θέματα που ανακύπτουν στα σχολεία πρέπει να επιλύονται «εσωτερικά», δηλαδή με τη συνδρομή των διευθυντών σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, και σε καμία περίπτωση με προσφυγή στις δικαστικές αρχές.
«Η δημοκρατική και ποιοτική εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι αυταρχική» τόνισε στο Εθνος ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφερόμενος στην καταδικαστική απόφαση σε κοινωνική εργασία τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που πήραν μέρος στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε και η εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger