Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Εικόνες παράδοσης Με φόντο το γραφικό τοπίο της Σκοπέλου

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η  νέα μικρού μήκους ταινία τεκμηρίωσης σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή, τo Dance festival GR Short Doc, που  καταγράφει τα τεκταινόμενα της διοργάνωσης του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος».
Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αναφέρεται στα τεκταινόμενα της περασμένης χρονιάς. Διοργανωτές, συμμετέχοντες, εθελοντές και συνεργάτες καταθέτουν τις μαρτυρίες τους από τη διοργάνωση και μοιράζονται τις αναμνήσεις τους από τον Διαμαντή Παλαιολόγο, τον χοροδιδάσκαλο, εκπαιδευτικό και ενεργό πολίτη της Σκοπέλου, στη μνήμη του οποίου διοργανώνεται το ομώνυμο φεστιβάλ.

Στιγμιότυπα από τις παραστάσεις και τις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ, καθώς και εικόνες από τα παρασκήνια και τις πρόβες των χορευτών, συνθέτουν τον καμβά της δράσης.
Με φόντο το γραφικό τοπίο της Σκοπέλου και υπό τις μελωδίες της παράδοσης, χορευτές, διοργανωτές και εθελοντές ξεδιπλώνουν το κουβάρι του βραβευμένου φεστιβάλ «Διαμαντής Παλαιολόγος»  και αναζητούν τα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό.
Το φεστιβάλ,  το οποίο φέτος  θα διεξαχθεί 26, 27 και 28 Αυγούστου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Δήμου Σκοπέλου, ενώ πρόσφατα απέσπασε το Silver βραβείο των Tourism Awards 2017 ως καλή πρακτική  στην κατηγορία φεστιβάλ.
Στο μεταξύ, έχει δοθεί μέχρι αύριο παράταση δηλώσεων συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος». Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ όλο το νησί παίρνει μέρος στη μεγάλη γιορτή της παράδοσης, καθώς περισσότεροι από 600 χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν το «παρών» στις παραστάσεις, τα σεμινάρια, τα γλέντια, τις εκδρομές, τα πάρτι, τις ημερίδες και τις ξεναγήσεις.
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», μέλος του European και του Word Folklore Festival Association, έλαβε στον φετινό διαγωνισμό Τourism Awards 2016 το βραβείο SILVER για τη Σκόπελο και τη διοργάνωση του φεστιβάλ. Το 2016 απέσπασε το βραβείο SILVER στην κατηγορία «Πολιτισμός» των Best City Awards. Επιπλέον, έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ενώ έχει παρουσιασθεί ως παράδειγμα καλής πρακτικής σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου