Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Μαγνησίας: Όχι άλλα μέτρα εις βάρος των ατόμων με αναπηρία

Ο Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Μαγνησίας ενόψει της οριστικοποίησης των νέων μέτρων, που θα ληφθούν από την κυβέρνηση, με ανακοίνωσή του ζητεί να προστατευτούν οι ελάχιστες ευεργετικές διατάξεις, που αφορούν σε άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειες που προστατεύουν άτομα με βαριές αναπηρίες.
Πιο συγκεκριμένα ζητούν:

– Προστασία των προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης και των πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας.
– Διατήρηση των φοροαπαλλαγών και του αφορολόγητου ορίου, όπως αυτό ισχύει σήμερα για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες.
– Απαλλαγή όλων των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό τουλάχιστον 67%, ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και των οικογενειών που βαρύνονται φορολογικά με άτομα με βαριά αναπηρία, από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και από τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια για την πρώτη κατοικία, καθώς και τη θέσπιση ειδικού καθεστώτος προστασίας των ατόμων με αναπηρία στον ΕΝΦΙΑ.
– Ενίσχυση των οικογενειακών επιδομάτων και ιδιαίτερα στις οικογένειες στις οποίες διαβούν μέλη τους με αναπηρία και ζουν υπό την προστασία του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.
– Μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και στα τεχνικά βοηθήματα, στα είδη ειδικής διατροφής και τις βιταμίνες.
– Τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στα γενικά και ειδικά σχολεία που φοιτούν μαθητές με αναπηρίες.
– Εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Αποϊδρυματοποίησης και μετάβασης στην κοινοτική φροντίδα.
– Διασφάλιση της λειτουργίας των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦ και ΚΔΗΦ ΑμεΑ) και μετά το 2019, που ολοκληρώνεται η χρηματοδότησή τους μέσω ΕΣΠΑ.
– Εκπόνηση νέου θεσμικού πλαισίου και άμεση εφαρμογή του, για την οργάνωση και λειτουργία των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦ και ΚΔΗΦ ΑμεΑ), των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ), των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)
– Διασφάλιση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ-μεΑ και τη δημιουργία νέων, έτσι ώστε να λειτουργεί μία τουλάχιστον δομή ανά Δημοτικό Διαμέρισμα.
– Άμεση στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, συμπεριλαμβανομένων όλων των Κέντρων και Μονάδων Παρακολούθησης χρονίως πασχόντων, που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.

Εκλογοαπολογιστικήσυνέλευση
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 8 Μαΐου (5 μ.μ.) ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων Α.με.Α. Μαγνησίας, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (Μακρινίτσης 38 με Αριστοτέλους). Θέματα της συνέλευσης είναι διοικητικός και οικονομικός απολογισμός 2016, προκήρυξη εκλογών και διάφορα. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί μετά από δυο ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger