Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Σε επαναλειτουργία δημόσιο ΚΤΕΟ στις Σποράδες Τέλος στην ταλαιπωρία για τον τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων σε Αλόννησο και Σκόπελο

Τέλος στην ταλαιπωρία για τον τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων σε Αλόννησο και Σκόπελο βάζει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Σ’ ένα μήνα από σήμερα εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία η κινητή μονάδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, η οποία θα επισκέπτεται ξανά τα νησιά, μετά από χρόνια αδράνειας.
«Βρισκόμαστε λίγο πριν από τη διενέργεια διαγωνισμού για την επισκευή και διακρίβωση της κινητής μονάδας που θα λειτουργήσει ως δημόσιο ΚΤΕΟ»,  ενημέρωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ο εν λόγω διαγωνισμός, ο οποίος είναι προϋπολογισμού 36.000 ευρώ, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δώδεκα μέρες από την προκήρυξή του και, ως εκ τούτου, η κινητή μονάδα θα λάβει άμεσα την απαιτούμενη πιστοποίηση, που θα την ενεργοποιήσει εκ νέου.
«Η κινητή μονάδα θα λειτουργεί με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι θα υλοποιούν τους ελέγχους  βάσει προγράμματος που θα εκδοθεί, και το οποίο θα προβλέπει τεχνικό έλεγχο των οχημάτων ανά τακτά διαστήματα», είπε η κ. Κολυνδρίνη.
Η κινητή μονάδα της Περιφερειακής Ενότητας μπορεί να ελέγξει αυτοκίνητα βάρους μέχρι 3,5 τόνων, δηλαδή επιβατηγά και μικρά φορτηγά.
Δεν έχει λειτουργήσει εδώ και χρόνια τουλάχιστον από την εφαρμογή του Καλλικράτη και μέχρι σήμερα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι κάτοχοι των καινούργιων οχημάτων που τέθηκαν στην κυκλοφορία μετά την αδρανοποίηση της κινητής μονάδας, ήταν υποχρεωμένοι να επισκέπτονται είτε τη Σκιάθο, όπου υπάρχουν δύο ιδιωτικά ΚΤΕΟ, είτε τον Βόλο, υποβαλλόμενοι σε απίστευτη ταλαιπωρία αλλά και έξοδα.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger