Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Κούρεμα μισθών 35% στους εργαζόμενους στις Ιδιωτικές Κλινικές! Σε απεργία ο κλάδος






Μέχρι και 35% κουρεύτηκαν και κουρεύονται οι μισθοί των εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές με επιχείρημα την …κρίση.

Με το επιχείρημα ότι υπάρχει κρίση και ότι πληρώνονται υψηλές επιστροφές και εκπτώσεις (claw back και rebate), κουρεύονται με το …τσεκούρι οι μισθοί των εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές.
Γι αυτό και οι εργαζόμενοι στις Ιδιωτικές Κλινικές προχωρούνσε απεργία στις 25 Απριλίου υπό την Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος.
Σύμφωνα με την παράταξη της Ομοσπονδίας Αδέσμευτη Αγωνιστική Κίνηση: «Στις 25 του Απρίλη δικάζεται στο Εφετείο η αγωγή της Ομοσπονδίας μας κατά της Διαιτητικής Απόφασης του Ο.Μ.Ε.Δ, που οδήγησε τον κλάδο μας σε πρωτοφανείς μισθολογικές μειώσεις, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε παράλογες αδικίες και ανισότητες».
Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, κάποιοι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικώνεπικαλούνται τις δικές τους υποχρεωτικές εκπτώσεις προς τον ΕΟΠΥΥ για να μειώσουν τους μισθούς. Σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι: «Το clawback και το rebate που ισχυρίζονται οι εργοδότες ότι τους κάνει ο ΕΟΠΥΥ δε θα αποτελεί για κάποιους συνεχώς το εύκολο επιχείρημα για μειώσεις και κροκοδείλια δάκρυα».
Γι αυτό και ο κλάδος ζητά η Κλαδική Σύμβαση να αποτελεί και να «συνεχίσει να αποτελεί το μαξιλάρι ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger