Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλοίο «ΠΡΩΤΕΥΣ» από τους μαθητές της Γ’τάξης Πλοιάρχων του 2ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, ειδικότητας Πλοιάρχων, του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας  την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ τάξης Πλοιάρχων Ε.Ν., στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΠΡΩΤΕΥΣ».

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη γέφυρα του πλοίου, τους χώρους φόρτωσης, τους σταθμούς συγκέντρωσης σε περίπτωση ανάγκης / κινδύνου και τους χώρους ενδιαίτησης του πλοίου. Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλοίαρχο ,τους αξιωματικούς καθώς και μέλη του πληρώματος του πλοίου και να αποκομίσουν εμπειρίες και επιπλέον γνώσεις πάνω σε όσα έχουν διδαχθεί στο σχολείο.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιελάμβανε: Επιβίβαση των μαθητών στο πλοίο. Γνωριμία με τον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου. Επίσκεψη στη γέφυρα του πλοίου. Ξενάγηση από τον πλοίαρχο και τους αξιωματικούς. Ταξίδι από το Βόλο στη Σκιάθο. Κατευθυνόμενη εκπαίδευση πάνω σε όλα τα μαθήματα της ειδικότητας των πλοιάρχων από τους εκπαιδευτικούς κατά την διάρκεια του ταξιδίου σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Εκπαίδευσης της σύμβασης S.T.C.W. Άφιξη στη Σκιάθο. Επίσκεψη στο σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ξενάγηση από την κα Αθηνά Παπαγεωργίου. Επίσκεψη στο Ναυτικού Μουσείου Σκιάθου. Ξενάγηση από τον ιδρυτή του καπετάν Γιάννη Παρίση. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και γνωριμία της πόλης της Σκιάθου. Το απόγευμα, επιβίβαση στο πλοίο. Με τον απόπλου, συνέχεια των μαθημάτων στη γέφυρα του πλοίου κατά τις νυχτερινές ώρες έως την άφιξη στο Βόλο.
Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν 20 μαθητές της Γ τάξης πλοιάρχων και οι εκπαιδευτικοί Πατρίδας Απόστολος, Σίμος Νικόλαος (πλοίαρχοι), Γκλαβίνης Αλέξανδρος (ηλεκτρονικός).
Εκ μέρους των μαθητών και εκπαιδευτικών του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, ειδικότητας Πλοιάρχων, του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου, θερμές ευχαριστίες στον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» κ. Αντωνίου Γεώργιο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα για την ολόθερμη και εγκάρδια φιλοξενία που μας παρείχαν. Ευχαριστούμε επίσης την κα Αθηνά Παπαγεωργίου και τον  καπετάν Γιάννη Παρίση για τη θερμή υποδοχή και ξενάγηση στα μουσεία, στη Σκιάθο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger