Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Υποδομές για... VIPS στο αεροδρόμιο Σκιάθου

Σχέδιο αναβάθμισης του αεροδρομίου της Σκιάθου, το οποίο περιλαμβάνει  τον εξωραϊσμό της σημερινής του εικόνας αλλά και τη δημιουργία χώρου αναμονής υψηλών προδιαγραφών για επισκέπτες με ανάλογο βαλάντιο, καταγράφεται στις προθέσεις  των υπευθύνων της Fraport Greece.  Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, η αλλαγή σκυτάλης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με το χρόνο ανάληψης δράσης από τη Fraport  να τοποθετείται, εκτός απροόπτου, στα μέσα του επόμενου μήνα.
Ρεπορτάζ:  ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Οι προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας της Σκιάθου, φορέων και αιρετών, είναι μεγάλες, με δεδομένα τα σχεδιαζόμενα έργα αναβάθμισης, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, θα βελτιωθεί κατά πολύ η σημερινή εικόνα του αεροδρομίου συν τω χρόνω,  μετά τις εργασίες εξωραϊσμού και ανακαίνισης που προβλέπεται να  πραγματοποιηθούν.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Σκιάθου αναφέρει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει θα δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, VIP Lounge, δηλαδή χώρος αναμονής για VIPS, υποδομή που δεν διαθέτει το αεροδρόμιο της Σκιάθου, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και την προσέλκυση εν πολλοίς επισκεπτών υψηλού οικονομικού επιπέδου, προς όφελος του νησιού.
Καθοριστικής σημασίας βήμα σε σχέση με τα προαναφερθέντα είναι η δανειακή συμφωνία που έχει υπογραφεί για την  αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου.
 Υπενθυμίζεται  ότι η  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  έχει υπογράψει με τη Fraport Greece δύο δανειακές συμφωνίες συνολικού ύψους 280 εκατ. ευρώ, που θα συμβάλουν στη χρηματοδότηση της αναβάθμισης 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων. Η συναλλαγή υποστηρίζεται από την εγγύηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, που αποτελεί  κεντρικό  πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.
Το παραπάνω δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των έργων άμεσης προτεραιότητας  στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια,  τα οποία περιλαμβάνουν, όπως προαναφέρθηκε,  την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό τερματικών σταθμών, παράλληλα δε τη βελτίωση της ασφάλειας και των υποδομών των συγκεκριμένων  αεροδρομίων.
Οι επενδύσεις θα στηρίξουν την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, που θεωρείται η βασική κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger