Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Διάσημος καρδιοχειρουργός κατηγορείται για σειρά βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων σε νοσοκομείο

NURSE HOSPITAL



Ένας διεθνώς αναγνωρισμένος καρδιοχειρουργός στη Βρετανία που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών στον χώρο εργασίας του, προέβη στις συγκεκριμένες πράξεις επειδή ήταν σίγουρος πως δεν θα γίνονταν καταγγελίες, λόγω της φήμης του, αναφέρθηκε στο δικαστήριο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, ο Μοχάμεντ Αμράνι, που ήταν στο νοσοκομείο Harefield στο Μίντλσεξ, θεωρείται πως έχει σώσει εκατοντάδες ζωές μέσω της πρωτοποριακής δουλειάς του στον τομέα της καρδιοχειρουργικής, περιλαμβανομένης της πρώτης εγχείρησης διπλής αντικατάστασης καρδιακών βαλβίδων. Ωστόσο, ο 53χρονος κατηγορείται πως χρησιμοποίησε τη φήμη και το status του για να εξαναγκάζει γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του, ενώ παράλληλα παρενοχλούσε άλλες.
Σε μια περίπτωση φέρεται να βίασε μια γυναίκα στο γραφείο του στο νοσοκομείο, σε μια άλλη περίπτωση έχει αναφερθεί πως έπιασε το στήθος μιας γυναίκας και σε κάποια άλλη περίπτωση ότι χτύπησε μια γυναίκα στα οπίσθια. Υποστηρίζεται πως προέβη σε σεξουαλικές επιθέσεις κατά πέντε γυναικών στο χρονικό διάστημα 2001-2014, καθώς πίστευε ότι ήταν πολύ ισχυρός για να απειληθεί.
Όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργό, που έχει πραγματοποιήσει πολλές εγχειρήσεις ανά τον κόσμο- περιλαμβανομένων των πρώτων εγχειρήσεων μπαϊπάς σε ασθενείς που είχαν τις αισθήσεις τους. Επίσης, ήταν μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε την πρώτη διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα από δωρητή του οποίου η καρδιά είχε σταματήσει.
Ωστόσο, οι κατήγοροι υποστηρίζουν πως η επαγγελματική του φήμη κρύβει μια πιο σκοτεινή πλευρά.
Ένα από τα φερόμενα θύματα δήλωσε πως δέχτηκε επίθεση μεταξύ του 2001 και του 2002. «Απλά άπλωσε τα χέρια του και άρπαξε τα στήθη μου. Σοκαρίστηκα. Τον χτύπησα, κούνησα τα χέρια μου».
Ερωτηθείσα αν προέβη σε επίσημη καταγγελία, είπε «όχι. Δεν πίστεψα πως θα εκλαμβανόταν πολύ στα σοβαρά. Οι χειρουργοί είναι πανίσχυροι. Θεώρησα πως δεν άξιζε τον χρόνο μου».
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, φαίνεται πως αυτό ήταν κοινό φαινόμενο- το ότι κανένα από τα φερόμενα ως θύματα δεν ήθελε να πάει το θέμα παραπέρα. Ωστόσο, ο χειρουργός συνελήφθη τελικά το 2015, όταν ένα από αυτά προέβη σε επίσημη καταγγελία, και ακολούθησαν και άλλες γυναίκες.
Ο Αμράνι αρνείται έξι κατηγορίες άσεμνης επίθεσης, δύο κατηγορίες επίθεσης με διείσδυση, μια κατηγορία βιασμού και δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger