Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Γελοίες φιλοπόλεμες δηλώσεις εχθρικές στους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας!

Πηγή: Σπάρτακος

“Μπορούμε να ανέβουμε στα Ίμια όποτε θέλουμε” λέει ο Τσαβούσογλου! Πως θα κατέβουν δεν ξέρει…Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνει για μια ακόμα φορά προκλητικά:
"Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσοσογλου, για να συμπληρώσει προκαλώντας: "Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε".

Η δήλωση αυτή ήταν φυσικά μια "αιχμηρή" αναφορά στην κρίση του 1996 στα Ίμια.

Σε ανάλογο προκλητικό ύφος ήταν και η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης:

Ανώτατη πηγή του ΥΠΕΘΑ σχολιάζοντας στο pronews.gr τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου για το αν οι Τούρκοι Αρχηγοί των επιτελείων έπρεπε να ανέβουν στα Ίμια ή όχι δήλωσε:

«Εάν ήθελαν να ανεβούν στα Ίμια όντως θα μπορούσαν να ανεβούν. Το ζήτημα είναι, σε τι κατάσταση θα βρίσκονταν όταν θα έφευγαν από τα Ίμια» ανέφερε η πηγή του ΥΠΕΘΑ για να καταλήξει: «Το 2017 δεν είναι 1996».

Αλήθεια, έχουν αναλογιστεί και οι δύο κυβερνήσεις που ο εθνικιστικός πολεμοκάπηλος ανταγωνισμός συνυπάρχει με τον ανταγωνισμό των δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger