Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Κίνδυνος να μείνουν χωρίς πλοίο τα νησιά των Σποράδων


Ανάστατοι οι κάτοικοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου - Κατεπείγον έγγραφο του δημάρχου Αλοννήσου στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Αναστατωμένοι είναι οι φορείς και οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων, αναλογιζόμενοι τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς πλοίο, καθώς δεν έχει καταστεί ακόμη γνωστό ποιο πλοίο θα καλύψει τις ανάγκες των νησιών μετά τις 13 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο «Πρωτεύς» ολοκληρώνει τον κύκλο δρομολογίων, για να ακολουθήσει την καθιερωμένη ετήσια επισκευή.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης επισημαίνοντας εγγράφως την ανησυχία αλλά και τους φόβους που διατυπώνονται από τους νησιώτες, σχετικά με το εφιαλτικό ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς πλοίο οι Βόρειες Σποράδες από τις 14 Φεβρουαρίου.
Σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, ο δήμαρχος Αλοννήσου επισημαίνει ότι: «Το Ε/Γ-ΟΠ «ΠΡΩΤΕΥΣ» εκτελεί το δρομολόγιο από Βόλο και Μαντούδι Ευβοίας προς Σκιάθο -Σκόπελο -Γλώσσα -Αλόννησο μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2017. Σύμφωνα με τις εγκρίσεις του υπουργείου σας και τη διαβεβαίωση των υπηρεσιών σας κατά τη συνάντηση μας, τον Δεκέμβριο του 2016 (δήμαρχοι Αλοννήσου και Σκοπέλου), δυο πλοία θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλου- Β. Σποράδων στις 14 Φεβρουαρίου 2017.Το ένα είναι το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» της εταιρείας Hellenie seaways, που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει αναρτήσει τα δρομολόγια στην ιστοσελίδα της, και το δεύτερο πλοίο είναι το «ΑΚΟΥ Α ΤΖΙΟΥΕΛ», της εταιρείας ΑΙΡΗΑ FERRIES που πριν δυο μέρες διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι θα ξεκινήσει τα δρομολόγια στα μέσα Μαρτίου» όπως επισημαίνεται στην ίδια επιστολή.
Μεταφέροντας στον αρμόδιο υφυπουργό το κλίμα αγωνίας και προβληματισμού που επικρατεί και στα τρία νησιά, ο κ. Βαφίνης επισημαίνει, απευθυνόμενος στον κ. Σαντορινιό: «Αντιλαμβάνεστε ότι οι κάτοικοι και των τριών νησιών Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου είναι ανάστατοι, διότι αν στις 14 Φεβρουαρίου δεν θα υπάρχει πλοίο στην γραμμή Βόλου -Β. Σποράδων η κατάσταση θα είναι τραγική με απρόβλεπτες συνέπειες». Παράλληλα, ο δήμαρχος Αλοννήσου υπενθυμίζει ότι τα δυο νησιά Αλόννησος και Σκόπελος έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη σφοδρή χιονόπτωση της 7ης Ιανουαρίου 2017.
Κλείνοντας την επιστολή του, ο δήμαρχος Αλοννήσου ζητά άμεση ενημέρωση από τον αρμόδιο υφυπουργό, σχετικά με το πλοίο που θα αντικαταστήσει το Ε/Γ-ΟΙΓ « ΠΡΩΤΕΥΣ» στις 14 Φεβρουαρίου, όταν θα διακόψει για την ετήσια επισκευή. «Επίσης θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να τη λάβετε υπόψη στο πλαίσιο ενεργειών που έχετε αναλάβει για την ενίσχυση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger