Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Είναι τόσο πολύ το χιόνι που Εγκλωβίστηκε ακόμη και πυροσβεστικό όχημα στη Σκόπελο!!!


Πυροσβεστικό όχημα που κινήθηκε χθες στο οδικό δίκτυο για να απομακρύνει κατεστραμμένα δέντρα, εγκλωβίστηκε, εξάλλου, στη θέση Μηλιά και απαιτήθηκε η συνδρομή και άλλων μηχανημάτων για να απεγκλωβιστεί.
Παράλληλα επιστρατεύτηκε γκρέιντερ, το οποίο απέστειλε η Περιφέρεια στη Σκόπελο, το οποίο προπορεύεται και ανοίγει το δρόμο, προκειμένου να ακολουθήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος του χιονιού στο νησί, ώστε δυσχεραίνεται και η κίνηση του μεγάλου γκρέιντερ που κινείται στο οδικό δίκτυο.

Το πυροσβεστικό όχημα κινήθηκε αρχικά προς Λουτράκι μετά από τηλεφωνική κλήση για ανάφλεξη σε καμινάδα οικίας και εγκλωβίστηκε λόγω μεγάλου δέντρου που είχε πέσει στο δρόμο και ήταν αδύνατο να μετακινηθεί.
Το περιστατικό ανάφλεξης αντιμετωπίστηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα με τη συνδρομή και τις οδηγίες των ανδρών της Πυροσβεστικής.
Στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν οι πυροσβέστες ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση προς το Ελιος, διαπίστωσαν ότι επίσης βρέθηκαν σε αδιέξοδο, λόγω των δεκάδων κορμών δέντρων που είχαν πέσει καταγής και ήταν αδύνατο να μετακινηθούν.
Για τον απεγκλωβισμό τους επιστρατεύτηκε γκρέιντερ και επιπλέον Πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ στο μεταξύ, το έμψυχο δυναμικό του νησιού συνέχισε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δεκάδες προβλήματα του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger