Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΡΡΑ - «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» Ακροδεξιό μόρφωμα που εκμεταλλεύεται τις αγωνίες απελπισμένων ανθρώπων

Ερωτηματικά προκαλεί η διαταγή εισαγγελέα της Βόρειας Ελλάδας να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα σε βάρος επικεφαλής μεγάλου ταμείου του δημοσίου, επειδή αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό οφειλών τους με ...ομόλογα του Aρτέμη Σώρρα. Πρόκειται για τον ηγέτη του ακροδεξιού μορφώματος «Ελλήνων Συνέλευσις», που με το μανδύα μιας ΜΚΟ με τίτλο «End National Debt»(«Τέλος Δημοσίου Χρέους») ισχυρίζεται ότι μπορεί να εξαγοράσει το δημόσιο χρέος της χώρας και να ξεπληρώσει χρέη πολιτών!

Ο Σώρρας, που δηλώνει επιχειρηματίας και πρόεδρος του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», εμφανίστηκε το 2012 λέγοντας ότι έχει καταθέσει σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά 600 δισ. για την Ελλάδα, και 50 δισ. δολάρια για την Κύπρο, αντίστοιχα ώστε να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος, με τον όρο να γίνει λογιστικός έλεγχος του δημόσιου χρέους και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπαιτίους διαχρονικά.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο «liberal.gr» ο εισαγγελέας ζητεί να εξεταστεί αν ο επικεφαλής του ασφαλιστικού ταμείου έχει τελέσει αδίκημα και αν πρέπει να τιμωρηθεί.  Να σημειωθεί ότι το 2013, ένα Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, δικάζοντας μήνυση του Αδ. Γεωργιάδη κατά του Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αποφάνθηκε πως δεν αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχουν τα 600 δισ. ευρώ.
Ο ίδιος ο Σώρρας διατείνεται ότι κατέχει αμύθητη περιουσία που φτάνει τα 2,7 τρισ. ευρώ, που απέκτησε από μετοχές της «Banque d'Orient» («Τράπεζα της Ανατολής»), αλλά και από πώληση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ των πνευματικών δικαιωμάτων μιας τεχνολογίας καυσίμων αρχαιοελληνικής έμπνευσης.
Τον Απρίλη του 2013, δημοσιοποιήθηκε  έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ - απάντηση σε ερώτημα της Τράπεζας της Ελλάδας στο οποίο αναφέρεται ότι τα χρεόγραφα του Σώρρα «δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα» και ότι «αποτελούν προϊόν απάτης».

Εκμεταλλεύεται τις αγωνίες απελπισμένων  φτωχών ανθρώπων

Για την υπόθεση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» το ακόλουθο σχόλιο:
«Πρόκειται για ένα ακροδεξιό μόρφωμα, που εκμεταλλεύεται τις αγωνίες απελπισμένων φτωχών ανθρώπων και χρησιμοποιεί τις μεθόδους της εξαπάτησης και της δημαγωγίας, όπως κάνουν κι άλλα παρόμοια σχήματα αυτού του χώρου, για να διασπείρει αντιδραστικές, φασιστικές, ρατσιστικές αντιλήψεις. Ανήκει στην κατηγορία εκείνη των σαλτιμπάγκων που ξεφύτρωσαν στα χρόνια της κρίσης, με τη στήριξη που τους παρείχαν και διάφορα ΜΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger