Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Συνεχίζεται η θεώρηση «Δελτίων ΑΜΕΑ»

Έχει αρχίσει και συνεχίζεται όπως έγινε γνωστό, η θεώρηση των Δελτίων ΑΜΕΑ για το έτος 2016, βάσει της Εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας. Επισημαίνεται ότι για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων και των κουπονιών, ημερομηνία λήξης ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2017.
Η θεώρηση των Δελτίων γίνεται στα ΚΕΠ του Νομού και στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας.
Η διαδικασία

Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2016. Η έκδοση των δελτίων γίνεται από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων (Διοικητήριο Δημ. Γεωργιάδου & Αντωνοπούλου – Βόλος) καθώς και σε όλα τα ΚΕΠ του Νομού Μαγνησίας.
Επισημαίνεται ότι για την χορήγηση των Δελτίων Μετακίνησης, ημερομηνία λήξης ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2017.
Ως ημερομηνία λήξης ισχύος των δελτίων, ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2017. Αναλυτικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο www.magnesianews.gr . Πληροφορίες: 24213-52624 / 24213-52619.
Οι δικαιούχοι
Δικαιούχοι της κάρτας μετακίνησης είναι Έλληνες πολίτες αλλά και υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε. και υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα μόνιμα και νόμιμα, υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος. Σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, δικαιούχοι επικουρικής προστασίας και τελούντες σε καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, εφόσον κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα.
Για όλους τους παραπάνω, Έλληνες και ξένους υπηκόους, απαιτείται βεβαιωμένο ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ενώ ισχύουν και συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, όπως, ατομικό δηλωθέν εισόδημα μέχρι 23.000€ και οικογενειακό μέχρι 29.000€, προσαυξανόμενο κατά 5.600€ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, το οποίο παρουσιάζει αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, συνοικεί μαζί του και τον επιβαρύνει φορολογικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger