Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Πλειστηριασμοί ακινήτων με το πάτημα ενός κουμπιού- Ετοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Στα τέλη Μαρτίου εκτιμάται ότι θα αρχίσουν πιλοτικά οι  ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων μέσω πλατφόρμας χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των εμπλεκομένων, δηλαδή, οφειλετών, επισπευδόντων και πλειοδοτών.
Οι πλειστηριασμοί έχον παγώσει εδώ και μερικούς μήνες λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων αλλά και των εντάσεων που σημειώνονται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία από φορείς και ομάδες πολιτών που είναι αντίθετοι στους πλειστηριασμούς.

Υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών  για επανενεργοποίηση των πλειστηριασμών με τις διαδικασίες του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο είναι ήδη έτοιμο και σύμφωνα με το Εθνος οι σχετικές εργασίες για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, έχουν ολοκληρωθεί.
Απομένει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα (πιθανολογείται από τα τέλη Μαρτίου) η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, για να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα και διάφορες άλλες δυσκολίες προσαρμογής σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων, ώστε να ξεκινήσει η επίσημη εφαρμογή αργότερα
Σύμφωνα με το Έθνος, με το νέο σύστημα οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά με το πάτημα ενός κουμπιού, αφού όλες οι αιτήσεις, προσφορές, εγγυητικές επιστολές κ.λπ. θα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο και η σχετική διαδικασία πλειοδοσίας θα διεξάγεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία κανενός από τους σχετικούς παράγοντες (επισπεύδοντες, οφειλέτες, πλειοδότες κ.λπ.), με συνέπεια να μπορούν να συμμετέχουν στους πλειστηριασμούς ενδιαφερόμενοι ακόμα και από το εξωτερικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger