Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΧΙΟΝΙΑ 2017



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                 
ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ                                                                       Σκόπελος, 21/01/2017
                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   
    Το νησί μας, για δεύτερη φορά σε ενάμιση χρόνο, βρέθηκε στο έλεος των καιρικών φαινομένων, που μαζί με τη  μόνιμη αντιλαϊκή καταιγίδα (ΦΠΑ 24%,  ανατιμήσεις βασικών ειδών διατροφής, πετσόκομμα συντάξεων)  επιδείνωσαν τα προβλήματα των πλημμυρών  και δίνουν τη χαριστική βολή στα  λαϊκά νοικοκυριά, με τις ζημιές που προκάλεσαν σε οικίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
    Στο ίδιο έργο θεατές, προχθές στη Βουλή, σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διά του Υπουργού Εσωτερικών,   επικαλέσθηκε  την ένταση των συνθηκών, την πρόφαση «υπάρχουν και χειρότερα», σχεδόν πανηγυρίζοντας που δεν υπήρξαν θύματα.

    Απέκρυψε όμως, όπως και τα άλλα κόμματα του Ευρωμονόδρομου διαχρονικά, τις ευθύνες της για την κατάντια του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, την υποχρηματοδότηση των Υπηρεσιών της και των Δήμων, την ανυπαρξία κατάλληλου και έγκαιρα τοποθετημένου μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής, τη δραματική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας. Το γεγονός ότι, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις,  δεν κρατήθηκε ούτε ένας δρόμος ανοιχτός, ότι επιχειρούσαν  οχήματα χωρίς αλυσίδες, ότι δεν υπήρχαν θερμαινόμενες αίθουσες, καταδείχνει αποκαλυπτικά ότι το ενδιαφέρον τους εξαντλείται στην προστασία των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων. Σιγή ιχθύος και για τις σοβαρότατες ευθύνες της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ), που δεν έλαβε μέτρα συντήρησης των γραμμών της, καταδικάζοντας στην παγωνιά, τη δίψα  και το σκοτάδι ολόκληρη την περιοχή.
   Την κατάσταση αυτή ανέχεται και διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση της ΔΕΥΑ, που βρέθηκαν  εντελώς απροετοίμαστες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στην οποία περιλαμβάνεται και η Πολιτική Προστασία, διαθέτει μόνο μία μηχανικό. Ο εκκωφαντικός θόρυβος των σοβάδων που έπεσαν στο Δημοτικό Σχολείο με άμεσο κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών,  ας σπάσει επιτέλους την παγερή αδιαφορία τους στις εκκλήσεις για συντήρηση και αντισεισμική θωράκιση όλων των κτιρίων που κάνουν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι σύμβουλοι  της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ας σταματήσουν πια τη σπέκουλα ότι «είμαστε νησί και δεν είμαστε συνηθισμένοι στα χιόνια». Απ΄ ό,τι ξέρουμε η Σκόπελος δεν έχει μετακινηθεί στο Λιβυκό Πέλαγος…
   Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού μας, καθώς πλέον η σύνδεση της Σκοπέλου με το Βόλο καθημερινά με ένα ταχύπλοο και ένα συμβατικό καράβι φαντάζει όραμα. Το περιστατικό με τη «Μυρτιδιώτισσα» επίσης απέδειξε ότι είμαστε έρμαιο σε ένα σύστημα που σαπίζει για να κερδοσκοπούν οι λίγοι…
   Να, λοιπόν, γιατί είναι επίκαιρη η  πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο κρατικό φορέα πολιτικής προστασίας, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, διάθεση κατάλληλων μέσων με προτεραιότητα την ικανοποίηση των  σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που πρέπει να αποτελέσει ζήτημα πάλης όλων των μαζικών φορέων του νησιού. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση απαιτούμε τον έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων και των αθλητικών εγκαταστάσεων,  των ημιτελών έργων καθώς και των περιοχών που δεν αποκαταστάθηκαν από τις πλημμύρες, όπως ο Μύλος και η Αμπελική.  Καλούμε  όλους τους Σκοπελίτες να δυναμώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας ΑΜΕΣΗ καταβολή των οφειλόμενων αποζημιώσεων, καταγραφή των ζημιών από τα χιόνια και αποζημίωση όσων  επλήγησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger