Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Παίκτης της ΑΕΚ ο Ντίας


Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Ανδρο και Σάμο

Σκόπελος: Αποζημιώσεις σε πλημμυρόπληκτους ιδιοκτήτες

 
Καθορίστηκαν σήμερα οι προθεσμίες και η διαδικασία για να δοθεί η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων στη Σκόπελο, που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2015, με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.
Όσον αφορά στην ανακατασκευής, η αίτηση για Βεβαίωση Καθορισμού Στεγαστικής Συνδρομής(Σ.Σ.) για Ανακατασκευή, υποβάλλεται, στην αρμόδια Υπηρεσία, εντός ενός έτους από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της αντίστοιχης κοινής υπουργικής απόφασης περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής. Οι αιτήσεις για Χορήγηση Β΄ δόσης Στεγαστικής Συνδρομής και Γ΄ δόσης Στεγαστικής Συνδρομής Ανακατασκευής υποβάλλονται, στην αρμόδια Υπηρεσία, εντός προθεσμίας επτά ετών από την έκδοση της Βεβαίωσης Καθορισμού Σ.Σ. για Ανακατασκευή, στην περίπτωση που η Στεγαστική Συνδρομή αποτελείται από δάνειο και κρατική αρωγή ή αντίστοιχα έξι ετών στην περίπτωση που η Σ.Σ. αποτελείται μόνο από δωρεάν κρατική αρωγή επειδή αποδεδειγμένα δεν χορηγείται δάνειο από Πιστωτικό Ίδρυμα.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του νησιού μας αγωνιούν για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, στην οποία έχουν  επενδύσει όλες τους τις ελπίδες ώστε να εξοικονομήσουν τα αναγκαία μπροστά στην οικονομική βαρυχειμωνιά που τους επιφυλάσσει η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, η Δημοτική Αρχή της Σκοπέλου αποδεικνύει όχι μόνο ότι είναι άξιος ιμάντας μεταφοράς της αντιλαϊκής πολιτικής της αλλά ένθερμος θιασώτης της!

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΞΥΠΝΑΤΕ Μειώθηκε το τουριστικό ρεύμα

Μειώθηκε το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα

Αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για το τουριστικό ρεύμα της χώρας μας, τα οποία δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, μείωση κατά 107.450 άτομα ή 6,2% σημείωσε το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα το α΄ τρίμηνο εφέτος, βάσει των στοιχείων έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος.
Συνολικά αφίχθησαν 1.620.971 άτομα.

Αναλυτικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το µεγαλύτερο µερίδιο των αφίξεων (82,9%), παρουσίασαν µείωση 4,9%, ενώ από τα κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατεγράφη µείωση 9,3%. Σηµαντική µείωση των αφίξεων από τις χώρες της Ευρώπης, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται, από τη Βουλγαρία (23,6%), τη Ρουµανία (36,8%) και την Ιταλία (25,8%). σηµαντική αύξηση, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από την Αλβανία (31,7%), το Βέλγιο (492,2%), τη Ρωσία (134,9%) και την Πολωνία (69,2%).

Skopelos by night from poseidon restaurant Η Σκόπελος το βράδυ μέσα από το εστιατόριο Ποσειδών


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» Απεργία σήμερα στα καταστήματα της Βόρειας Ελλάδας

Πανεξόρμηση στην Αττική σχεδιάζουν το Σάββατο τέσσερα κλαδικά σωματεία. Πρωτοβουλίες από τις ταξικές δυνάμεις και σε άλλες πόλεις
Εργαζόμενοι της «Μαρινόπουλος» σε παλιότερη κινητοποίηση, έξω από κατάστημα της Θεσσαλονίκης
MotionTeam
Εργαζόμενοι της «Μαρινόπουλος» σε παλιότερη κινητοποίηση, έξω από κατάστημα της Θεσσαλονίκης
Με 24ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα καταστήματα «Μαρινόπουλος» της Βόρειας Ελλάδας, με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλου» στη Βόρεια Ελλάδα και κλαδικών σωματείων. Τα αιτήματά τους είναι να καταβληθεί ο μισθός του Ιούνη και το επίδομα αδείας, να μη γίνει καμία απόλυση και να υπογραφεί ΣΣΕ με ανάκτηση απωλειών.Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι για τα παιχνίδια της εργοδοσίας σε βάρος τους, καθώς προχτές έριξε λίγα «ψίχουλα» («έναντι» μισθού Ιούνη) στους λογαριασμούς τους και ταυτόχρονα επιχειρεί «με το καρότο και το μαστίγιο» να υπονομεύσει την απεργία και να τρομοκρατήσει το προσωπικό. Σύμφωνα με καταγγελίες από καταστήματα της Θεσσαλονίκης, οι διευθυντές, όταν βλέπουν ότι δεν μπορούν με το καλό να πείσουν τους εργαζόμενους να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να συναινέσουν ή να ανεχτούν τα σχέδια της εργοδοσίας, αρχίζουν τις απειλές για απολύσεις μετά την απεργία.

Παλιά κόλπα

Πρώτα ψηφίζουν και μετά κλαίνε: Ο λόγος για τους κυβερνητικούς βουλευτές, που, επαναλαμβάνοντας το γνωστό σίριαλ, αρχίζουν τα παράπονα για τα άδικα μέτρα που οι ίδιοι ψήφισαν. Την προηγούμενη βδομάδα ήταν η Αννα Βαγενά, που, με επιστολή της στον πρωθυπουργό, απηύθυνε «έκκληση» για «ισοδύναμο μέτρο» στην «άδικη» κατάργηση του ΕΚΑΣ που η ίδια ψήφισε... Το ισοδύναμο, μάλιστα, που ανακάλυψε ήταν οι μειώσεις των «μεγάλων μισθών του Δημοσίου» (!). Χτες ακολούθησαν κι άλλοι παραπονιάρηδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζουν ότι είναι άδικες οι περικοπές και αναρωτιούνται τι θα γίνει με τη δημιουργία του «ταμείου αλληλεγγύης»... «Παλιά μου τέχνη, κόσκινο» το δούλεμα από τα στελέχη και τους βουλευτές όλων των κυβερνήσεων. Πρώτα «σώζουν τη χώρα» και μετά κάνουν αντιπολίτευση στον εαυτό τους, για να ξεγελάνε όσους δεν πείστηκαν ότι ...σώθηκαν.

«Ακονίζουν» την αντιλαϊκή πολιτική

Το «ακόνισμα» του αυτόματου «δημοσιονομικού κόφτη» και το μπαράζ των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για τις ληξιπρόθεσμες «οφειλές» της λαϊκής οικογένειας στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους αποτελούν συστατικά στοιχεία του «τεχνικού μνημονίου», το οποίο έρχεται να κουμπώσει με το συμπληρωματικό μνημόνιο της συνεργασίας ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους «θεσμούς» του κουαρτέτου. Το αντιλαϊκό κάδρο της επόμενης περιόδου συμπληρώνεται από το ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων στις τράπεζες, που θα μπει στο επίκεντρο της αντιλαϊκής επίθεσης.
Την ίδια ώρα, η καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων της χώρας στοιχειώνεται από τις μαζικές παραπέρα περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και λόγω της αυξημένης μηνιαίας παρακράτησης του επιβαλλόμενου φόρου, ενώ η άγρια φοροληστεία βρίσκει τη συνέχειά της στις πρόσφατες ανατιμήσεις του ΦΠΑ και άλλων ειδικών φόρων που φορτώνονται στα εμπορεύματα της μαζικής λαϊκής κατανάλωσης.
Τα παραπάνω - κατά τη συγκυβέρνηση και το εγχώριο κεφάλαιο - συνθέτουν την «ομαλή» πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου

Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου
Ο , έζησε και μεγάλωσε στην  τα χρόνια που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Διοκλητιανός. Ο πατέρας του, ο Χριστοφόρος, ήταν ευσεβής άνθρωπος, σε αντίθεση με την μητέρα του που πίστευε στα είδωλα.
Μετά τον  του πατέρα του, η μητέρα του τον πήγε στον αυτοκράτορα, ο οποίος τον έκανε ηγεμόνα της πόλης των Αλεξανδρέων και του έδωσε εντολή να καταδιώκει και να βασανίζει τους χριστιανούς. Έτσι ο Προκόπιος ξεκίνησε για την Αλεξάνδρεια.
Κατά την πορεία του όμως, ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν αστραπές και βροντές και ταυτόχρονα άκουσε φωνή να τον καλεί με το όνομά του, που τον απειλούσε με θάνατο επειδή θα κατεδίωκε τους χριστιανούς και ταυτόχρονα και τον Αληθινό Θεό.

Σκιάθος: Τρεις συλλήψεις για παράνομη λειτουργία καντινών


Τρεις Έλληνες, ηλικίας 56, 5και 49 χρονών, συνέλαβαν σήμερα αστυνομικοί στη Σκιάθο, διότι είχαν παραβιάσει σφραγίδες σε καντίνες που είχε τοποθετήσει η Δημοτική Αρχή Σκιάθου και τις λειτουργούσαν παράνομα.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ


(Μαλάκα πολίτη, οι λαοκτόνοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ)! Εικόνες ντροπής: 140 ράντζα στο Αττικό. Διασωληνωμένοι και οξυγονοθεραπεία στο διάδρομο

Αναλυτικά: ΕΔΩ

Σκόπελος είναι γι’ αυτούς που θέλουν ησυχία και πληθώρα επιλογών.


Ξεκινάς για τον Στάφυλο και καταλήγεις στο Βελανιό, χωρίς μαγιό οι τολμηροί. Το Κτελ πηγαίνει σε αρκετά μέρη και μπορείς να χαζεύεις στη διαδρομή: το πράσινο, τη θάλασσα, τη φύση. Καλύτερη όμως λύση το αμάξι γιατί το περπάτημα είναι αρκετό στις ανηφόρες. Στο Καστάνι ο χαμός. Προτίμησα το βοτσαλάκι της Μηλιάς, το Λιμνονάρι, τον Αγνώντα, τον Πάνορμο. Αποφύγετε τις σφήκες με προσποίηση.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου