Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Δυνατότητα διατήρησης του υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου

Τη δυνατότητα λειτουργίας υφιστάμενων υποθηκοφυλακείων ως παραρτήματα στα νέα που θα δημιουργηθούν με τη συγχώνευση προβλέπει το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Κοσμάτος ενημέρωσε τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρο Γαϊτάνη, που έθεσε το θέμα των δυσκολιών
στις μετακινήσεις των πολιτών στο περιθώριο της συνάντησης για το κτιριολογικό των δικαστηρίων, ότι το υποθηκοφυλακείο Σκοπέλου θα μπορεί να λειτουργήσει ως παράρτημα του υποθηκοφυλακείου Σκιάθου, στο οποίο, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, υπάγεται η περιφερειακή ενότητα των Σποράδων.
«Πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε με τις δημοτικές αρχές για τη διατήρηση και άλλων υφιστάμενων υποθηκοφυλακείων στην ηπειρωτική Μαγνησία ως παραρτημάτων του νέου με έδρα στο Βόλο που θα προκύψει», είπε ο κ. Γαϊτάνης.
Ο ίδιος είπε ότι «εμείς ζητήσαμε τη διατήρηση και του υποθηκοφυλακείου Σκιάθου και του υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου, αλλά και τη διατήρηση υποθηκοφυλακείων στην ηπειρωτική Μαγνησία ιδιαίτερα την ορεινή» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ενημέρωσε ακόμη ότι στον γενικό γραμματέα τέθηκαν και οι ελλείψεις σε προσωπικό στα Ειρηνοδικεία Βόλου και Αλμυρού.
«Στο Ειρηνοδικείο Βόλου ενώ θα έπρεπε να εργάζονται δεκαπέντε δικαστικοί υπάλληλοι, παρά την αύξηση του όγκου δουλειάς, υπηρετούν μόνο επτά, ενώ στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού, παρότι το οργανόγραμμα προβλέπει πέντε υπαλλήλους, ωστόσο υπηρετούν μόνο τρεις, εκ των οποίων η μία ξεκινά άδεια κύησης. Ο υπουργός απάντησε ότι το θέμα θα εξεταστεί» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger