Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Μεγάλη κρίση στο παγωτό βανίλια που είσαι βρε μητσαντωνη με το γαμάτο παγωτό σου από Σκοπελίτικο γάλα

Παγωτό βανίλια
Στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι η κρίση στην αγορά της βανίλιας απειλεί να μετατρέψει σε απαγορευμένη μια από τις πιο αγαπημένες απολαύσεις μας, το παγωτό βανίλια.
Η διεθνής τιμή της βανίλιας έχει αυξηθεί μετά την πολύ φτωχή συγκομιδή που γνώρισε το 2015 η Μαδαγασκάρη, ο μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο σπόρων «φασολιών» βανίλιας. Όπως γράφει το περιοδικό Νιούζγουικ, το 2011, ένα κιλό «φασόλια» βανίλιας κόστιζαν περίπου 20 δολάρια το κιλό, ενώ τον Ιανουάριο του 2016 η τιμή εκτοξεύτηκε στα 200 δολάρια το κιλό.
Το Μεξικό και η Ταϊτή είναι επίσης γνωστοί εξαγωγείς «φασολιού» του διάσημου μπαχαρικού, αλλά είναι η βανίλια της Μαδαγασκάρης που έχει τις εξής ξεχωριστές ιδιότητες, έχει γεύση κρεμώδη, γλυκιά και γεμάτη άρωμα.

Και νέα κωλοτούμπα προ των πυλών...Μαξίμου: «Ναι» στα επιπρόσθετα μέτρα αλλά υπό όρους


Λίγες ώρες πριν την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο το Eurogroup στο τέλος της εβδομάδας το Μαξίμου αποτιμά την πορεία της διαπραγμάτευσης μετά και την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και τα μηνύματα που έλαβε εκεί από τους συνομιλητές του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κύκλοι κυβέρνησης: Έχουν προταθεί περισσότερα μέτρα – Εμμένει η Γερμανία στη μη ελάφρυνση του χρέους


Κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν πως υπήρξαν συγκλίσεις και σημαντικές διαφορές στη διαπραγμάτευση και σημειώνουν πως δεν υπήρξε καμία ένταση από καμία πλευρά για τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί από την ελληνική πλευρά.

Δείτε πως κινήθηκε πολίτης απέναντι στον εκβιασμό εισπρακτικής εταιρείας

Δείτε πως κινήθηκε πολίτης απέναντι στον εκβιασμό εισπρακτικής εταιρείας
Υπάλληλος εισπρακτικής: «Καλησπέρα σας επικοινωνώ από την εταιρεία D……… A.E για λογαριασμό της τράπεζας …………. .
Σας ενημερώνω ότι η συνομιλία μας καταγράφεται. Επικοινωνώ για την καταβολή καθυστερημένων δόσεων του δανείου που έχετε λάβει. Πότε θα μπορέσετε να τις πληρώσετε;
Οφειλέτης: Συγνώμη κυρία μου αλλά βρίσκομαι σε νοσοκομείο. Έχω εγχειριστεί, μπορείτε να πάρετε την άλλη εβδομάδα.

Συζήτηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

alt
Τα προβλήματα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων θα συζητηθούν την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 και ώρα 6.00μμ, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία Εμποροβιοτεχνών, οι Ξενοδόχοι, οι Αρτοποιοί, κ.α.
Όπως κάθε φορά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ανοικτή για το κοινό και μπορεί ο κάθε εκπρόσωπος της επιχειρηματικής κοινότητας να καταθέσει τις προτάσεις του. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

Απίστευτη πρόταση: Και φόρος στο ίντερνετ. Θα τον πληρώνουν όλοι

http://www.perivolos.gr/

Την επιβολή φόρου στο ίντερνετ έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα, πριν την διακοπή των συνομιλιών για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .http://www.perivolos.gr/

Για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο


Για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο
Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης, θεολόγος

In English here

Ο πάπας Φραγκίσκος είναι πρωτίστως πολιτικό πρόσωπο - αρχηγός του κράτους του Βατικανού, με μεγάλη επιρροή διεθνώς, όπως φημολογείται - και δευτερευόντως θρησκευτικό. Έτσι, η επίσκεψή του στη Λέσβο ενόψει του προσφυγικού προβλήματος θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως επίσκεψη ενός πολιτικού ηγέτη.

Θρησκευτικός ηγέτης ο πάπας είναι μόνο για τους ρωμαιοκαθολικούς χριστιανούς. Για εμάς τους ορθόδοξους χριστιανούς, ο πάπας είναι αρχηγός μιας αίρεσης, και μάλιστα ίσως της πιο ολέθριας: αίρεσης παντοδύναμης, με τεράστιο πλούτο και πολιτική ισχύ, που κρατάει αιχμάλωτα ολόκληρα έθνη στην κεντρική και δυτική Ευρώπη και τη λατινική Αμερική και γενικά, κατά τόπους, σε όλο τον πλανήτη.

Έφυγε ο πάπας;...

17 Απρίλη 1961! Οι αμερικανοί εισβάλουν στην Κούβα... στον Κόλπο των Χοίρων

Η ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού…

1500 αντεπαναστάτες πιάστηκαν όμηροι, πολλοί Αμερικανοί πέθαναν, ενώ ο Κάστρο κράτησε κάποια αμερικανικά πολεμικά πλοία σαν απόδειξη της αμερικανικής επέμβασης.

Πόσα εισέπραξε το κράτος από τους εφοπλιστές;

Πόσα εισέπραξε το κράτος από τους εφοπλιστές;

Στη Βουλή διαβίβασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης τα στοιχεία που αφορούν στην είσπραξη φόρων πλοίων, αλλά και τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους εφοπλιστές με βάση το συνυποσχετικό οικειοθελούς φορολόγησης.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν έπειτα από αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε υποβληθεί από τους βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη, Νίκο Καραθανασόπουλο, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλη Συντυχάκη, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν τι φόρους έχουν πληρώσει οι εφοπλιστές το 2013, το 2014 και το 2015 για πλοία με ελληνική σημαία πρώτης κατηγορίας του Ν. 27/1975, καθώς και για πλοία δεύτερης κατηγορίας άνω των 500 ΚΟΧ του ιδίου νόμου. Οι βουλευτές είχαν ζητήσει να ενημερωθεί η Βουλή και πόσες ναυτιλιακές εταιρείες και τι ποσό έχουν καταβάλει το 2013, το 2014 και το 2015 με βάση το συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς φορολόγησης των εφοπλιστών.

Τριάντα νέοι φόροι μέσα σε εννέα μήνες

Τη στιγμή που ο σκληρός του ΔΝΤ Paul Tomsen έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα 8,1 δισ. ευρώ, δηλαδή 4,5% του ΑΕΠ για να αποφύγει το δημοσιονομικό κενό, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή φοροκαταιγίδα που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι οπότε πραγματοποιήθηκε η συμφωνία με τους δανειστές.

Και αυτό επειδή σειρά φορολογικών μέτρων -που ξεπερνούν σε αριθμό τα 30- προβλέπει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας που εγκρίθηκε με 229 ψήφους τον Ιούλιο του 2015.

Πότε θα εφαρμοστούν; Ορισμένα από αυτά φέτος και άλλα το 2017 και το 2018, καθώς όλα εξαρτώνται από τους όρους με τους οποίους θα κλείσει η συμφωνία με τους πιστωτές.

Νεκρός ηλικιωμένος ψαράς Βρισκόταν μέσα στην θάλασσα με τον γιο του

Εκδήλωση σήμερα για τους πέντε απαγχονισμένους ήρωες κομμουνιστές

Οι Κομματικές Οργανώσεις Ζωγράφου της ΚΟΑ του ΚΚΕ και το παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ζωγράφου πραγματοποιούν σήμερα Κυριακή 17 Απρίλη την εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πέντε ήρωες κομμουνιστές που απαγχονίστηκαν από τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες των ναζί στις 5 Απρίλη του 1944.
Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 πμ στο Μνημείο Ηρώων στη λεωφόρο Παπάγου, όπου θα πραγματοποιηθεί και κατάθεση στεφάνου.

Πολλάκις υποκριτές!


Ανάμεσα papers και non papers παίζεται το παιχνίδι της σύγχρονης ντόπιας επικοινωνιακής πολιτικής με όρους, μεθόδους, κυρίως όμως στιλ «εδώ παπάς, εκεί παπάς». Σ' ένα κοινοβούλιο που η αριστερά εδώ και 15 μήνες συναγωνίζεται, μήτε καν ανταγωνίζεται, τη δεξιά σε άθλιες κορόνες, ορυμαγδό εκατοντάδων τροπολογιών και βομβαρδισμό Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, συγκυβερνώσα δε με μια στολή παραλλαγής, η ατμόσφαιρα θυμίζει μέρες ομοιόχρωμου - ομοιόμορφου. Αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς ότι αυτοί που κόπτονται για τις αποκαλύψεις των χαρτιών του Παναμά, βομβαρδίζουν τους δικούς τους και μη δημοσιογράφους με άτυπα μη χαρτιά, που εξηγούν πώς είναι το ηρωικό σκύψιμο στην κάθε απαίτηση των δανειστών, η γενναία ενσωμάτωση στο χοντρό καπιταλιστικό παιχνίδι, η εξαργύρωση του κοινωνικού προσωπείου με φαμφαρόνικες μαγκιές κατευθυνόμενης αλληλεγγύης.
Πολλάκις ως τώρα, σχεδόν ως πυρ ομαδόν, η πολιτική ασυνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης Συριζανέλ εμφανίζεται ως ελευθερία που παρέχεται σε επιδοτούμενα γκρουπούσκουλα και επίδειξη πυγμής σε διαπραγματεύσεις, συναντήσεις, ταξίδια τάχα μου δήθεν στη νήσο της Δύσης ενός Γκιούλιβερ - αιχμαλώτου Πυγμαίων συμμάχων.
Η υποκρισία της ταύτισης του κυβερνητικού συνονθυλεύματος με το καλό του αριστερού καπιταλισμού σε σχέση με το κακό που είναι πάντα οι άλλοι, φτιάχνει μια καρικατούρα ελιγμών πολιτικής επιβίωσης, σε καιρούς πραγματικά ζοφερούς. Η Ελλάδα γίνεται σιγά - σιγά ένα φτηνό κόμικ, προορισμένο να διαβάζεται ως η μόνη υψηλή λογοτεχνία, που κάποτε ήταν το πραγματικό

Εξαφάνιση...


«Τα τελευταία 6 χρόνια, η χώρα βρίσκεται στη δίνη επιβολής μέτρων λιτότητας, μέσω των εφαρμοζόμενων προγραμμάτων λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής των μνημονίων που υπεγράφησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας...».Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το κείμενο της πρότασης που κατέθεσαν στις 31 Μάρτη ο Αλ. Τσίπρας, ο Π. Καμμένος και οι βουλευτές της κυβέρνησης, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, η οποία και συζητήθηκε προχτές στη Βουλή.
Αλήθεια... Το τρίτο μνημόνιο που υπογράφηκε για λογαριασμό του κεφαλαίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων δύο μνημονίων, πού πήγε; Το πήρε... το «ΕΥΡΗΚΑ»;
Με το... «καλημέρα σας», δηλαδή, επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ότι πρόθεση της κυβέρνησης με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής είναι - όπως έκαναν επανειλημμένα κατά το παρελθόν οι προκάτοχοί της - να αποπροσανατολίσει το λαό, να... «εξαφανίσει» από την ατζέντα τα άγρια

Η δημοσκόπηση της Κυριακής

Σκόπελος πιάστηκε ο κλέφτης έχουμε την φωτογραφία του μπείτε και δείτε την φάτσα του ποιος είναι !!!

επιτέλους μετά από αρκετές ήμερες πιάσαμε

Ο αγώνας Άρης – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, ζωντανά- ARIS THESSALONIKIS- BYZANTIO KOKKIN live

Live Stream Panathinaikos – Panthrakikos Live Streaming Παναθηναικος - Πανθρακικος

Olympiacos Piraeus - Kalloni Live Streaming-δειτε ζωντανα σε live streaming ολυμπιακος - καλλονη

Live Stream Levadiakos - AEK (Kypello) Live Streaming Λεβαδειακος - ΑΕΚ

Platanias - PAOK Saloniki Live Streaming Πλατανιάς ΠΑΟΚ

Iraklis Saloniki - Panaitolikos Live Streaming

Panionios Athens - Atromitos Athens Live Streaming

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ- AO Xanthi - PAS Giannina Live Streaming

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ

Τα τελευταία νέα από το συνέδριο της οννεδ.


Εορτή του Αγίου Συμεών του Επισκόπου Περσίας και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων

Εορτή του Αγίου Συμεών του Επισκόπου Περσίας και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων
Τη μνήμη του Αγίου Συμεών του Επισκόπου Περσίας και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων τιμά σήμερα, 17 Απριλίου, η Εκκλησία μας.

Στην Περσία υπήρχε χριστιανική κοινότητα, που οι άνθρωποι της είχαν αμεμπτή ζωή και μεγάλη αυταπάρνηση, έτοιμοι να θυσιαστούν για το όνομα και τη δόξα του Χριστού. Καρδιά αυτής της κοινότητας ήταν ο επίσκοπος Συμεών, παράδειγμα χριστιανικής ζωής.
Ο Άγιος Ιερομάρτυς Συμεών έζησε κατά τους χρόνους του βασιλέως των Περσών Σαβωρίου και ήταν προϊστάμενος των Εκκλησιών Κτησιφώντος και Σαλήκ (στη Σελευκεία). Οι Πέρσες έβλεπαν τους χριστιανούς σαν αγκάθι στο μάτι τους.
Γι' αυτό και τους διέβαλαν στο βασιλιά Σαπώρ τον Β', με το πρόσχημα ότι είχαν επαναστατικές διαθέσεις. Αμέσως ο Σαπώρ διέταξε να φέρουν τον επίσκοπο δεμένο μπροστά του.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου