Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο - Τούρκοι απείλησαν Έλληνα ψαρά - Έσπευσε στο σημείο το Πολεμικό Ναυτικό

Ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους / Φωτό rodiaki.gr

- "Θερμά" επεισόδια στις Οινούσσες με την προκλητικότητα των Τούρκων να κλιμακώνεται!
- Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησαν να συλλάβουν έναν Έλληνα ψαρά!
- Ο ψαράς έπλεε το καΐκι του σε ελληνικά ύδατα στην περιοχή
- Χρειάστηκε η αποστολή κανονιοφόρων του ελληνικού στόλου
- Νωρίτερα στις Οινούσσες, τουρκικά αεροσκάφη "έγλυψαν" τις στέγες σπιτιών!
- Ένα ακόμη περιστατικό πριν λίγες ημέρες προκαλεί ερωτηματικά
- Κυβερνήτης τουρκικής ακταιωρού ακινητοποίησε ελληνικό σκάφος ανοιχτά της Σύμης!
- Ο ίδιος ο κυβερνήτης ζήτησε από τα στελέχη του πληρώματός του να του φέρουν μια καινούργια τουρκική σημαία και την άλλαξε ο ίδιος με τη σημαία που ήταν φθαρμένη!
- Δείτε φωτογραφίες από το περιστατικό

Μετά τις νέες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στις Οινούσσες, νωρίτερα σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, ένα νέο περιστατικό έρχεται να "ταράξει" τον χάρτη του Αιγαίου!
Σύμφωνα με πληροφορίες, σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησαν να συλλάβουν έναν Έλληνα ψαρά, ο οποίος έπλεε το καΐκι του σε ελληνικά ύδατα στις Οινουσσες.
Πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως χρειάστηκε η αποστολή κανονιοφόρων του ελληνικού στόλου στο σημείο και αρκετή... ένταση μέχρι να αποχωρήσουν τα τουρκικά σκάφη.
Απίστευτο περιστατικό πριν λίγες ημέρες!
Παράλληλα, ένα ακόμη περιστατικό που συνέβη πριν λίγες ημέρες ανοιχτά της Σύμης προκαλεί αμέτρητα ερωτηματικά. Περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, υποχρέωσε σε έλεγχο ένα σκάφος στο οποίο επέβαιναν Ροδίτες, ανοιχτά του ακρωτηρίου Αλωπός. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Τούρκων, το σκάφος κινούνταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε αυτό επέβαιναν έξι συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά.
Το σκάφος είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας από τη Σύμη και είχε προορισμό το λιμάνι της Ρόδου, με το περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να ζητά από τον έλληνα κυβερνήτη να σταματήσει για τυπικό έλεγχο.
Αυτό έγινε και σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι ήταν ευγενικοί και καθησυχαστικοί, προφανώς επειδή στο σκάφος επέβαιναν και παιδιά. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα αυστηροί στις συστάσεις τους, ειδικά  όταν είδαν ότι η τουρκική σημαία που υπήρχε στο διερχόμενο σκάφος να είναι φθαρμένη.
"Να έχετε περισσότερο σεβασμό στα σύμβολά μας, δεν επιτρέπεται αυτή η σημαία να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση" φέρεται να ήταν η σύσταση του Τούρκου Αξιωματικού, προς τον κυβερνήτη του Ελληνικού σκάφους, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους / Φωτό rodiaki.gr
Μάλιστα, ο ίδιος ο τούρκος κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους, ζήτησε από τα στελέχη του πληρώματός του να του έφεραν μια καινούργια σημαία, την οποία ο ίδιος έβαλε στον ιστό του σκάφους.
Το τουρκικό σκάφος ενώ απομακρύνεται μετά τον έλεγχο / Φωτό rodiaki.grΤο τουρκικό σκάφος ενώ απομακρύνεται μετά τον έλεγχο / Φωτό rodiaki.gr
Η όλη διαδικασία ελέγχου, διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και δεν υπήρξαν άλλου είδους προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger