Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.


Σκόπελος Έρχονται τα χρήματα στους 37 δικαιούχους
Μετά από καθημερινές ενέργειες του σκόπελος νιους και του Ηλία ο υπεύθυνος τύπου του υπουργείου εργασίας κύριος Παρασκευόπουλος μας είπε η καθυστέρηση οφείλετε στο ελκτικό συνεδρίου όπου και τελειώνουν σε μια δυο μέρες Και μέχρι την παρασκευή θα έχουν δοθεί τα

Χαμός στην Σκόπελο από την είδηση !!!
Όπως μας ενημερωθήκαμε  η ναυτιλιακή εταιρία  Aegean Speed Lines η όποια έχει τα πλοία στην γραμμή Σέριφο, Σίφνο, Μήλο προχωρεί σε ενέργειες να Βάλη στην γραμμή Ραφήνα βόρειες Σποράδες  δυστυχώς δεν θα πιάνουν Αλόννησος μόνο σκόπελο Σκιάθο το

ΣΚΟΠΕΛΟΣ «Σκούπα» του ΙΚΑ και της οικονομικής αστυνομίας για αδήλωτη εργασίαΚλιμάκια του ΙΚΑ μαζί με την οικονομική αστυνομία Θα κάνουν  «σκούπα» σε επιχειρήσεις κυρίως εστίασης στα νησιά των Σποράδων Σκιάθο Σκόπελο και Αλόννησο. Σαρωτικούς ελέγχους σε καταστήματα εστίασης, καφέ, ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια καθημερινά και με διάφορα κλιμάκια
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις χαρακτηρίζονται μαμούθ. Για την ανασφάλιστη εργασία το ύψος του προστίμου διαφέρει, καθώς για την απασχόληση αλλοδαπού κυμαίνεται στα 5.000 ευρώ, ενώ στα 10.500 για Έλληνες εργαζόμενους.

Ψάχνουν για παλιές εφημερίδες στην Αλόννησο για να βάζουν τα ψάρια στους πελάτες τι άλλο θα κάνουν οι ΜΚΟ μακριά από την Σκόπελοplastic_bag_free_alonissos_workshop040416
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο συμμετοχικών δράσεων που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και της MOm/ Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες» που υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αλοννήσου και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Thalassa. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, καταγράφηκε η βούληση της πλειονότητας της τοπικής κοινωνίας να υιοθετήσει την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στην καθημερινή της πρακτική, αλλά και οι προκλήσεις που προκύπτουν από την τόσο άμεση υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου σε πρακτικό επίπεδο.
Στο επίκεντρο των δράσεων, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης, ήταν οι ενήλικες, αλλά και οι μικροί πολίτες του νησιού, ως φορείς αποφασιστικής σημασίας για τη συνδιαμόρφωση και εφαρμογή μιας σειράς επόμενων δράσεων, που θα εδραιώσουν και μονιμοποιήσουν την απουσία της πλαστικής σακούλας από την Αλόννησο.

12.000 προσλήψεις στο Δημόσιο προωθεί η Κυβέρνηση

http://www.perivolos.gr


Τρεις εξαιρέσεις, που επιτρέπουν την καλλιέργεια προσδοκίας για την πρόσληψη περίπου 12.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, το 2016, επιδιώκει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να περιλαμβάνονται στη συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και δανειστών.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://www.perivolos.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ «Απειλή» για τους ψαράδες ο λαγοκέφαλος Γιατί μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο


«Απειλή» για τους ψαράδες του Ιονίου ο λαγοκέφαλος

Η εξάπλωση του επικίνδυνου ψαριού είναι ραγδαία καθώς ο ρυθμός αναπαραγωγής του είναι πλέον πολύ υψηλός 

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες στο Ιόνιο από τη ραγδαία εξάπλωση του λαγοκέφαλου γράφει η εφημερίδα «Πατρίς», καθώς τα τελευταία δύο χρόνια ο ρυθμός αναπαραγωγής του είναι πολύ υψηλός και έχει καταγραφεί η παρουσία του από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών ακόμα και στην Αδριατική.

Όπως εξηγεί στην εφημερίδα ο Δρ. Στέφανος Καλογήρου, από τον Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων, οι πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι έχει φτάσει ως και την Κροατία, ενώ έχει καταγραφεί και στις ακτές της Μάλτας.

Η παρουσία του, πέραν του ότι είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο σε περίπτωση κατανάλωσης, επιφέρει σοβαρή ζημιά στην επαγγελματική αλιεία.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 27.000, 00 € Αμοιβή για την εκτέλεση ναυαγοσωστικού έργου

Εκδήλωση για τη συμβολή της γυναίκες στους κοινωνικούς αγώνες της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση με θέμα «Η θέση και η συμβολή της γυναίκας στους κοινωνικούς αγώνες της Καρδίτσας - αναφορά στο βιβλίο της Σόνιας Κοζιού "Από το χοροστάσι στην πίστα-Φύλο και παραδοσιακή μουσική στην περιοχή της Καρδίτσας"», πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Νομού Καρδίτσας και τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη.
Εκ μέρους του Συλλόγου άνοιξε την εκδήλωση η Ντίνα Μπαντή, τονίζοντας μεταξύ των άλλων, «ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας, κομμάτι του λαϊκού κινήματος της περιοχής μας, σφραγίζει ουσιαστικά την πορεία προς τη χειραφέτηση των γυναικών της πόλης μας και της υπαίθρου. Στη διάρκεια της 40χρονης αδιάκοπης πορείας του, έχει αναπτύξει πολύμορφη δραστηριότητα. Στα πλαίσια του εορτασμού για τα 40 χρόνια μας, πραγματοποιούμε τη σημερινή εκδήλωση».
Στη συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, το μέλος του ΔΣ Ελένη Καρυά, που τόνισε την ανάγκη τέτοιων εκδηλώσεων τη σημερινή εποχή που όλα εμπορευματοποιούνται.

Ανησυχία ΣΕΒ για τις επιπτώσεις του προσφυγικού στον τουρισμό

Ανησυχία ΣΕΒ για τις επιπτώσεις του προσφυγικού στον τουρισμό

Ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι οι αντοχές που επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει η ελληνική οικονομία κινδυνεύουν να εξαντληθούν

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής αποτελεί προϋπόθεση για την επαναφορά του οικονομικού κλίματος και της εμπιστοσύνης των πολιτών σε σταθερή ανοδική πορεία, η οποία με τη σειρά της μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη θετικού ρυθμού ανάπτυξης κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ημερίδα στο Δήμο Ρ. Φεραίου για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ημερίδα στο Δήμο Ρ. Φεραίου
για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ
Μετά την σημαντική επιτυχία της εκδήλωσης στο Βόλο

Νέα εκδήλωση με θέμα τα τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 που έχουν προκηρυχθεί διοργανώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αυτή τη φορά στο δήμο Ρήγα Φεραίου, ανταποκρινόμενο στο αίτημα δεκάδων ενδιαφερομένων να ενημερωθούν για τις καινούργιες δυνατότητες στην απασχόληση που προσφέρει η νέα προγραμματική περίοδος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στις 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν σχετικά με τα νέα προγράμματα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου