Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΣ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΑΠΕΡΓΕΊ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Λόγω απεργίας των εργαζομένων δεν πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι το δρομολόγιο του «Πρωτέα» από τον Βόλο για τις Βόρειες Σποράδες.και σήμερα 

Στην απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους κατέληξαν οι ναυτικοί και η ΠΝΟ εξήγγειλε νέα 48ωρη απεργία στα λιμάνια. Έτσι, τα πλοία θα μείνουν δεμένα μέχρι τις 06:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, 6 Δεκεμβρίου.

Οι ναυτικοί κλιμακώνουν κινητοποιήσεις τους με αφορμή τις πληροφορίες περί αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος τους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Το Σάββατο (03.12.2016) συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ και αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία από αύριο (04.12.2016) στις 6 το πρωί της έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου.
Τη Δευτέρα (05.12.2016) στις 11 το πρωί τα 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον Άγιο Διονύσιο και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα συναντηθεί πιθανότατα με τον υπουργό Ναυτιλίας.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger