Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Εορταστική νότα στη Σκόπελο


Εκδηλώσεις και δράσεις για τα παιδιά του νησιού στο πνεύμα των ημερών 
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους, διοργανώνονται για τρίτη χρονιά στη Σκόπελο, με πρωτοβουλία του Δήμου Σκοπέλου, και σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες Σκοπέλου και Γλώσσας και την Τοπική Κοινότητα Ν. Κλήματος, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σκοπέλου, Ν. Κλήματος και Γλώσσας, τους Συλλόγους Γονέων όλων των Σχολικών μονάδων του νησιού, το 1ο Σ/μ Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου και τον Α.Ο. Κεραυνό,
Ο κύκλος των εκδηλώσεων άνοιξε το, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στη Σκόπελο, με τα «Σκοπελοχριστούγεννα», μια μέρα γιορτής και διασκέδασης για τα παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν Χριστουγεννιάτικες δράσεις, παιχνίδια από τα παιδιά για τα παιδιά και τους μεγάλους, μουσικοχορευτικές εκπλήξεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Δώρα και πολλές εκπλήξεις περίμεναν τους μικρούς πρωταγωνιστές των γιορτών, όλη τη μέρα, στην παραλία της Σκοπέλου.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, εξάλλου, στις 15.00, αναβιώνουν στην κεντρική πλατεία της Γλώσσας, τα Χριστούγεννα. Επιμέρους χαρακτηριστικά της εκδήλωσης είναι το δέντρο των ευχών, ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη, η χορωδία των παιδιών της Γλώσσας, που θα ερμηνεύσουν Κάλαντα από όλη την Ελλάδα, γλυκές γεύσεις, ζεστά ροφήματα, bazzar με πολλά δώρα, εκπλήξεις για τους μικρούς και τους μεγάλους και φυσικά το Κουκλοθέατρο, «θα χαρίσουν ένα μαγικό γιορτινό απόγευμα στους μικρούς και τους μεγάλους Γλωσσιώτες αλλά και σε όσους θα βρεθούν το Σάββατο στη όμορφη πλατεία της Γλώσσας», όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές.
Τη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 16.00, στη Ν. Κλήμα - Ελιος, διοργανώνονται στην κεντρική πλατεία τα Κληματιανά Χριστούγεννα. Η χορωδία θα τραγουδήσει χριστουγεννάτικα κάλαντα, τα παιδιά του δημοτικού θα παρουσιάσουν τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια «Το δώρο της παπλωματούς» και «Το παιδί και το δέντρο». Τη γιορτινή ατμόσφαιρα πλαισιώνουν το ψάρεμα γλειφιτζουριών, οι ζαριές του Αι Βασίλη, το ελαφάκι ο Rudolf, τα οποία είναι μερικά απ’ τα παιχνίδια που θα διασκεδάσουν τους μικρούς φίλους. Στις εκπλήξεις των διοργανωτών περιλαμβάνονται επίσης χορευτική παράσταση - μιούζικαλ  με την ευθύνη της Ναυσικάς Παλαιολόγου, το δέντρο των ευχών,  face painting, μπαζάρ, μπουφές, σοκολάτα, ποπ κορν, κρασί και φυσικά ο Άη Βασίλης με τα δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger