Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Μνήμη Αγίου Σπυρίδωνα Σκοπέλου 2016

agiosSpiridonasAγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί, Σκοπελίτες και Σκοπελίτισες.
Έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία, να υπάρχει στο νησί μας ιερός ενοριακός ναός αφιερωμένος στη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου, του οποίου το ιερό λείψανο φυλάσσεται και τιμάται ως πνευματικός θησαυρός στη νήσο Κέρκυρα. Αυτόν τον Μέγα Πατέρα της ορθοδοξίας, με τα πολλά και συγκλονιστικά  θαύματα ανά τους αιώνες, τον απλό και ταπεινό βοσκό που έγινε για χάρη του Χριστού ποιμένας με γνήσια αγάπη για το ποίμνιο, τον προστάτη των φτωχών και των αδικιμένων, τον ασφαλή οδηγό προς μετάνοια των παραστρατημένων, τον ελέγχοντα τα στοιχεία της φύσεως κι αυτόν ακόμα τον θάνατο, τον υπέρμαχο της ορθής μας πίστεως, ο οποίος αποστόμωσε τον αιρετικό Άρειο, τον συλλειτουργούντα με τους αγγέλους, αυτόν τον Μεγάλο κι αγαπητό στο λαό άγιο της εκκλησίας μας, θα τιμήσουμε ως εξείς:  
               

 
Κυριακή 11/12/2016, πρωί : Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και στη συνέχεια η άνοδος της μεγάλης, εικόνας του Αγ. Σπυρίδωνος, δωρεά (τάμα) του ιεροψάλτου Πέτρου Ναούμ.
 
Κυριακή 11/12/2016,  7:00 μ.μ.: Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με συμμετοχή του τοπικού κλήρου και αν ο καιρός επιτρέψει, λιτάνευση της ιεράς εικόνος.
 
Δευτέρα 12/12/2016, πρωί: Όρθρος και Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος.
 
Τρίτη 13/12/2016, πρωί: Όρθρος και Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος.
 
Τετάρτη 14/12/2016, πρωί: Όρθρος και Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος.
 
Κυριακή 18/12/2016, πρωί: Όρθρος, Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος και στη συνέχεια η επιστροφή της ιεράς εικόνος στον Ι. Ν. Κοιμήσεως  Θεοτόκου.
Οι Μεσιτείες του Αγίου Σπυρίδωνος μετά πάντων ημών. 
http://www.panagia-papameletiou.gr/index.php/2013-10-24-19-07-58/8-agiou-spiridona 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου