Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η Αλόννησος και πάλι στους 100 Αειφόρους Προορισμούς

Παγκόσμια διάκριση για την Αλόννησο αποτελεί η ένταξη του νησιού στον κατάλογο με τους 100 Αειφόρους Προορισμούς όλου του κόσμου για το 2016.

Ο εν λόγω κατάλογος (Sustainable Destinations Top 100) αποτελεί πρωτοβουλία του οργανισμού Green Destinations σε συνεργασία με τους έγκριτους οργανισμούς Quality Coast, TravelMole’s, Vision for Sustainable Tourism, Sustainable Travel International και GSTC και συντάχθηκε για πρώτη φορά το 2014. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται προορισμοί από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ακολουθούν καλές πρακτικές και εργάζονται επιτυχώς προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης. Τα κριτήρια που εξετάζονται αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, των ζώων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη διαχείριση των απορριμμάτων και του νερού, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, κ.α. Οι προορισμοί κατατάσσονται βάσει της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν στα παραπάνω κριτήρια, τα οποία αξιολογούνται από ομάδα 60 ειδικών των προαναφερθέντων αλλά και άλλων οργανισμών που προωθούν την αειφόρο ανάπτυξη.
Η Αλόννησος είχε βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους βιώσιμους προορισμούς παγκοσμίως στην αρχική λίστα του 2014 μαζί με άλλους τέσσερις ελληνικούς προορισμούς. Ο κατάλογος δημοσιοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος το φθινόπωρο σε εκδήλωση του οργανισμού Green Destinations. Η Αλόννησος συμπεριλαμβάνεται εκ νέου στον κατάλογο αυτό, ως ο μοναδικός ελληνικός προορισμός για το 2016, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω τη συγκεκριμένη διάκριση και αποτελεί σημαντικότατη επιτυχία για τη φετινή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger