Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ……

 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ρε παιδί μου, «πρόοδος» με όλη τη σημασία της λέξης. Έρχονται διαδικασίες «πριν από εμάς, για εμάς» που θα επιτρέπουν πλέον στο «κράτος», και στα λοιπά κοράκια, να αποκτούν τα σπίτια μας ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ, φτάνει να έχουν κάποιον υπολογιστή.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, και , καλώς να τους δεχτούμε.
Διαβάστε το άρθρο  Συνέλληνες, και τα λέμε….
«Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων
Το ΥΠΟΙΚ δημιουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για να «ξεκολλήσει» την διαδικασία. Εντός του 2017 η πρώτη e-δημοπρασία
Οι Θεσμοί, κατά τον πρώτο γύρο των διαβουλεύσεων για την β΄ αξιολόγηση, είχαν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για το «μπλοκάρισμα» και τα εμπόδια που μπαίνουν στην ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών. Δεν έμειναν μόνο σ’ αυτό, αλλά απαίτησαν από την κυβέρνηση να βρει τρόπο, προκειμένου να «ξεκολλήσει» την διαδικασία των πλειστηριασμών, το αμέσως επόμενο διάστημα. Οπερ και εγένετο και με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που έχει… επωμιστεί το έργο, να προχωράει με γοργά βήματα στη δημιουργία προγραμμάτων και πλατφόρμων για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάιο του 2017, το υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακινήτων.

Μέσω αυτής της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας, το ΥΠΟΙΚ θα επιτύχει επί της ουσίας να «ξεπαγώσει» τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι δεν θα είναι τρόπον τινά άμεσα εξαρτώμενοι από τους συμβολαιογράφους. Η παρουσία των τελευταίων δεν θα είναι πλέον απαραίτητη, ενώ  παράλληλα θα παρακάμπτεται και η διαδικασία στις αίθουσες των δικαστηρίων, που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και προξένησε κωλυσιεργίες στην εφαρμογή του μέτρου των πλειστηριασμών.
Ο σχεδιασμός που έχει γίνει στο ΥΠΟΙΚ και για τον οποίο θα λάβουν γνώση οι Θεσμοί, κατά τις επαφές των δύο πλευρές τις επόμενες ημέρες, προβλέπει ότι μέχρι το Απρίλιο του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, καθώς επίσης και το σύστημα αναγγελιών με ηλεκτρονικά μέσα και απόδοσης πλειστηριασμάτων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από τον Μάιο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα είναι σε θέση να διενεργήσει τον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακινήτων.
Στον e-πλειστηριασμό θα περιλαμβάνονται ακίνητα που προέρχονται από κατασχέσεις οφειλετών του δημοσίου, όπως επίσης και ακίνητα που βάζουν σε δημοπρασία οφειλέτες, έτσι ώστε να «αντισταθμίσουν» με την εφορία τα χρέη τους. Ανάλογες ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα δημιουργήσει και το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε επίσης σύντομο χρονικό διάστηα.
Πως θα γίνεται ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός
Σχετικά απλή είναι η διαδικασία για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στον πλειστηριασμό, ενώ με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή ηλεκτρονικά, θα υποβάλλονται η εγγυητική επιστολή συμμετοχής και οι προσφορές από τους πλειοδότες. Πρόκειται για μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία για όλους του σχετιζόμενους, που δημιουργεί αποτελεσματικότερες δικλίδες ασφαλείας και προστασίας προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων, απέναντι σε επιτήδειους και «κοράκια»…»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Βλέπετε Συνέλληνες πόσο όμορφα τα έχουν σχεδιάσει; Για πότε θα αλλάζει χέρια το σπίτι σου ΕΛΛΗΝΑ, δε θα το παίρνεις χαμπάρι.
Τι σου είναι ρε παιδί μου η τεχνολογία. 
Ούτε συμβολαιογράφοι, ούτε δικαστήρια, ούτε διαμαρτυρίες, και διακοπές των διαδικασιών, ΤΙΠΟΤΑ.
Θα πατούν κάποιοι το πληκτρολόγιο και η υπόθεση θα τελειώνει σε χρόνο μηδέν, εξασφαλίζοντας έσοδα για το κράτος, και ξεσπίτωμα για τον κοσμάκη.
Είναι αυτό που λεγανε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».
Το είπαν, και το κάνουν.
Κανένα χέρι δε θα ακουμπήσει τα σπίτια προς κατάσχεση, πλην των νέων ιδιοκτητών τους.
Όλα τα άλλα, θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Αυτή η χώρα, ΠΟΤΕ δεν ανακάλυψε κάτι για καλό.
Για ζημιές και καταστροφές, είμαστε πρώτοι.
Το υποτιθέμενο κράτος, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μέχρι σήμερα, το μόνο που ΣΚΟΠΙΜΑ πετυχαίνει, είναι να ταλαιπωρεί τον πολίτη, και όχι να τον διευκολύνει, και ας βγει όποιο βαμμένο κομματόσκυλο να ισχυριστεί πως δεν είναι έτσι.
Ένα παράδειγμα για τα λεγόμενα μου;
Η ταλαιπωρία των ασθενών στα ΚΕΠΑ, η γραφειοκρατία, η καθυστέρηση (ΟΛΑ ΣΚΟΠΙΜΑ).
Που είναι η τεχνολογία σας εδώ; Διαδικασία που μπορείτε να την ολοκληρώσετε μέσα σε δέκα λεπτά, αφού έχετε φακελωμένους ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς, την «τραβάτε» μήνες. Οι «γραμματείες» των ΚΕΠΑ να γράψουν το χαρτομανι, κλπ, κλπ.
Και άλλα πολλά παραδείγματα, που αηδιάζουν τον κόσμο….
Καλώς να δεχτούμε τους e- πλειστηριασμούς αδέλφια, και όποιες άλλες «τεχνολογικές εκπλήξεις» μας επιφυλάσσουν.
Βλέπετε, τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ της χώρας, διψούν για αίμα.
Και δεν πρόκειται να «ξεδιψάσουν» αν δεν εξαφανίσουν τα πάντα.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου