Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να συμμετάσχουν στις επόμενες συσκέψεις προκειμένου να σχεδιάσουν τις απόμενες κινήσεις τους. Σε ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας επισημαίνεται ότι «ώστε με τους αγώνες μας να βάλουμε φρένο στις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΚΑΠ της Ε.Ε που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων κινητοποιήσεων και συγκρούσεων, με τους αγώνες μας είχαμε κατακτήσεις όπως στα μπλόκα του 2016. Ενώ η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την φορολόγηση αγροτών και κτηνοτρόφων από το πρώτο ευρώ, μετά από 40 μερόνυχτα στα μπλόκα την αναγκάσαμε να ψηφίσει αφορολόγητο από 8670-9500€ στο εισόδημα, 12000€ στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και αφορολόγητες τις αποζημιώσεις, πράσινη ενίσχυση, προγράμματα. Επίσης σταμάτησαν οι δικαστικές διώξεις και τα αγροτοδικεία για την συνδικαλιστική δράση μας.
Τα παραπάνω είναι η απάντηση σε όσους εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα προσπαθούν να πείσουν μέσω εκπομπών, άρθρων, συζητήσεων ότι οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί, ότι δεν γίνεται και δεν αλλάζει τίποτα, στην ουσία να δεχτούμε μοιρολατρικά να μας ξεριζώσουν από την γη μας σκύβοντας το κεφάλι. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται.
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα, όπως αποφάσισε και η πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων, καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τους αγρότες. Το επόμενο διάστημα η ΕΟΑΣΝΛ θα διοργανώσει συσκέψεις και περιοδείες στα χωριά ώστε να ενημερώσει τους αγρότες και να οργανώσει την πάλη τους για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην ζωή και την επιβίωση.
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Βασιλί-Φαρσάλων θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων.
Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στον Παλαμά, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας πραγματοποιούν πανθεσσαλική σύσκεψη Α.Σ και Επιτροπών Αγώνα για τον συντονισμό της δράσης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου