Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ: Έτσι γλίτωσα από τον βιασμό

Υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ: Έτσι γλίτωσα από τον βιασμό Η δημοσιογράφος και υποψήφια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ολγα Γιάννη περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την περιπέτεια που έζησε σε σκοτεινή διάβαση του Φαλήρου, όταν την παρενόχλησαν εφτά άνδρες ενώ πήγαινε στο Συνέδριο του κινήματος.
Του Γιώργου Παγάνη

«Είμαι άυπνη τρεις ημέρες, έχω βγάλει επιχείλιο έρπητα από τη στενοχώρια και κλαίω όταν το μυαλό μου γυρνάει σε εκείνη την υπόγεια διάβαση». Η νεαρή δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη και υποψήφια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ολγα Γιάννη περιγράφει στη Realnews τον εφιάλτη που έζησε το περασμένο Σάββατο, όταν -όπως καταγγέλλει-δέχθηκε επίθεση από επτά με εννέα νεαρούς αλλοδαπούς, πιθανότατα Πακιστανούς, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, στη σκοτεινή υπόγεια διάβαση του Νέου Φαλήρου έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, λίγα μέτρα από τον χώρο που διεξαγόταν το Συνέδριο του κινήματος του Πάνου Καμμένου.

Η άγνοια για τους δρόμους της πρωτεύουσας και η ατυχής απόφαση να περάσει από μια αφύλακτη διάβαση την έφεραν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν κίνδυνο που, όπως η ίδια δηλώνει, είχε «ξαναζήσει στο παρελθόν» όταν άγνωστος άνδρας επιχείρησε να την κακοποιήσει έξω από το σπίτι της, στη Θεσσαλονίκη.

«Ολα αυτά μου συνέβησαν γιατί δεν γνώριζα πόσο επικίνδυνη είναι η συγκεκριμένη διάβαση και αυτός είναι ο λόγος για τα κακεντρεχή σχόλια που δέχθηκα στο ίντερνετ», εξηγεί η ίδια, αναφέροντας ότι πέρασε δεύτερο σοκ όταν η ιστορία της «διέρρευσε στα μπλοκ και άρχισε ένα δεύτερο μαρτύριο».

Η «επίθεση»

Η ίδια θυμάται ότι οι εργασίες του Συνεδρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας άρχιζαν το απόγευμα. Γι’ αυτόν τον λόγο ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη και έκλεισε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. «Καθυστέρησα, όμως, γιατί έψαχνα, λόγω αλλεργικού σοκ που είχα υποστεί, να βρω φαρμακείο».

Οι ώρες πέρασαν και οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν, με τη δημοσιογράφο να ψάχνει τρόπο για να μεταβεί γρήγορα στο Φάληρο. Τότε πήρε στο τηλέφωνο κάποιον από τους διοργανωτές να τον ρωτήσει πώς μπορεί να πάει στο ΣΕΦ. Της απάντησε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει λεωφορείο, ταξί ή τρένο.

Επειδή κοντά στο ξενοδοχείο της υπήρχε σταθμός, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Ηλεκτρικό. Δεν γνώριζε, όμως, με ποιον τρόπο θα προσεγγίσει τον χώρο του Συνέδριου, καθώς δεν είχε ξαναπάει στη συγκεκριμένη περιοχή. «Ρώτησα μια άλλη γυναίκα στο τρένο και μου είπε ότι θα μου δείξει γιατί θα κατέβαινε στον ίδιο σταθμό», αφηγείται η δημοσιογράφος.
«Οταν κατεβήκαμε από το τρένο, μου είπε: “Εσύ πας αριστερά και εγώ δεξιά”. Ομως μετά την έχασα. Πράγματι ακολούθησα τις οδηγίες της και, ελέγχοντας πρόχειρα, διαπίστωσα ότι κανείς δεν με ακολουθούσε. Δεν υπήρχε ψυχή».

Ομως οι επόμενες στιγμές που έζησε θα τη συνοδεύουν, όπως λέει η ίδια, για ολόκληρη τη ζωή της. Στην υπόγεια διάβαση του σταθμού του Φαλήρου στήθηκε το σκηνικό ενός πραγματικού θρίλερ. «Ηταν σκοτεινή και αφύλακτη. Οσο προχωρούσα προς το σκοτάδι, τόσο φοβόμουν. Αποφάσισα να γυρίσω πίσω. Τότε με πλησίασαν. Συζητούσαν μεταξύ τους σε μια γλώσσα που δεν καταλάβαινα. Ηταν επτά ή εννέα, πιθανότατα Πακιστανοί, ηλικίας έως 25 ετών. Συζητούσαν μεταξύ τους στη γλώσσα τους. Επρεπε να περάσω από δίπλα τους. Μου φώναξαν με “σπαστά” ελληνικά: “Κοπελιά, πού πας; Θέλουμε να σε γνωρίσουμε”. Αρχισα να ιδρώνω και να φοβάμαι. Ενα χέρι έσκισε τη ζακέτα μου. Τότε άκουσα μια φωνή να λέει: “Ετσι είσαι καλύτερη”», περιγράφει η Ολγα Γιάννη, που δεν μπορεί να κρύψει την ταραχή της.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger