Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΜΕΔΙ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



«28η Οκτωβρίου: Ημέρα μνήμης, τιμής και περισυλλογής»

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους εκείνους που ενωμένοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού.
Τιμούμε σήμερα την ανδρεία, την υπερηφάνεια και τη φιλοπατρία του ελληνικού έθνους.
Τιμούμε το υπερήφανο «ΟΧΙ»,  που αντέταξε ο Ελληνικός λαός, γράφοντας το έπος του 40.
Τιμούμε το ηρωικό  «ΟΧΙ» των Ελλήνων,  που δεν  αφήνει ασυγκίνητο κανέναν  ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο.  Αυτό το   ΟΧΙ,  που πρέπει να συνεχίσει να σηματοδοτεί τη ζωή, γιατί  αναδεικνύει το ήθος και την αρετή ενός περήφανου  λαού, που αντιστάθηκε στον ολοκληρωτισμό και τις δυνάμεις κατοχής προασπιζόμενος με πάθος την εθνική του αξιοπρέπεια.

Σήμερα που η εθνική κυριαρχία της χώρας μας συχνά απειλείται και που διάφορες δυνάμεις προσπαθούν να  αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας µας σε κρίσιμους γι΄ αυτή ζωτικούς χώρους όπως το Αιγαίο, η Θράκη η Μακεδονία και η Κύπρος, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει τεράστια συμβολική αξία.
Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε  την πολυπόθητη ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας επιβάλλεται ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων μας να ομονοήσουμε και να ενωθούμε απέναντι σε κάθε εχθρική προς τα εθνικά µας συμφέροντα ενέργεια.
Τιμώντας µε το μεγαλείο που της αξίζει, την εθνική επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου, στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι θα  συνεχίσουμε να προστατεύουμε µε κάθε τρόπο τα εθνικά µας συμφέροντα και ότι είμαστε ως χώρα έτοιμοι να διαδραματίσουμε τον ίδιο όπως και σήμερα ενεργό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Οι Έλληνες έχουμε τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσουμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger